Árokba csapódott és felborult a Suzuki Sajószentpéternél

Árokba csapódott és felborult a Suzuki Sajószentpéternél
Árokba csapódott és felborult a Suzuki Sajószentpéternél - © Fotó: police.hu
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. július 8-án négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Miskolcon, a Baross Gábor utcánál 2017. július 8-án 3 óra 17 perckor egy személygépjármű sofőrje nem biztosított elhaladási elsőbbséget az úton balról keresztben áthaladni szándékozó, 1 métert behaladó gyalogos részére, akit a járműve elejével elütött. A gyalogosnak 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

miskolc1

Sajószentpéter felől Edelény irányába közlekedett 2017. július 8-án 7 óra után egy férfi, aki nem az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel közlekedett és egy enyhe balra ívelésű útkanyarulat után lehaladt a jobb oldali útpadkára. Ott rutintalansága miatt balra, majd jobbra rántotta a kormányt és az út bal oldalán lévő vízelvezető árokba csapódva felborult, majd a gépkocsi a tetején került nyugalomba. A balesetben a sofőrnek 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

felborult1

Sajószentpéter, Kossuth úton közlekedett 2017. július 8-án 7 óra 35 perckor egy Volkswagen típusú gépjármű, aminek a sofőrje az előtte kanyarodni szándékozó gépjármű mögött lassított és megállt. A mögötte haladó Fiat típusú jármű vezetője azonban nem tartott megfelelő követési távolságot és a Volkswagen hátsó részébe ütközött. A Fiat után haladó jármű vezetője ugyan észlelte az ütközést, de hiába tartott megfelelő követési távolságot, az előtte az ütközés miatt hirtelen megálló Fiat típusú gépjármű hátsó részének érintőlegesen nekiütközött. A balesetben egy személynek könnyű sérülése keletkezett.

sajoszentpeter1

Gelej felől Mezőcsát irányába közlekedett 2017. július 8-án 17 óra 35 perckor egy hölgy, aki gépjárműve sebességét nem az útburkolat minőségének és nem az út vonalvezetésnek megfelelően választotta meg és a neki balra ívelésű útkanyarulatban megcsúszott, majd az út jobb széle felé kisodródott és egy fának ütközve állt meg. A baleset során a sofőrnek könnyű sérülés keletkezett.

A fenti eseteken túlmenően anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset három esetben jutott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tudomására.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy gépjárművük sebességét a mindenkori út- és időjárási viszonyoknak megfelelően válasszák meg és tartsanak megfelelő követési távolságot.

Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –