Árokba borult egy olajszállító tartálykocsi Százhalombattánál

Akt.:
Árokba borult egy olajszállító tartálykocsi Százhalombattánál
© Fotó: MTI
Budapest, 2015. szeptember 21., hétfő (MTI) – Megsérült annak a 32 ezer liter nyersolajat szállító járműnek a tartálya, amely hétfő reggel árokba borult a 6-os főúton Százhalombattánál, abból szivárog az olaj – pontosította a korábban kiadott információkat a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. A balesetben a sofőr a helyszínen meghalt.

Csámpai Attila az MTI-nek elmondta, hogy az első jelentésekkel szemben a 6-os főutat az M6-os autópályával összekötő úton felborult tartályautóból 200-300 liternyi olaj folyt ki az árokba, a környezetvédelmi hatóság szakemberei fogják megállapítani, hogy mennyire szennyeződött a környezet, illetve mi a teendő.

A felborult tartálykocsi helyzetének stabilizálása után az érdi és a százhalombattai tűzoltók a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálatának irányításával megkezdték a nyersolaj átfejtését egy üres járműbe – tette hozzá a szóvivő.

Közölte, a balesetben meghalt sofőr holttestét azóta kiemelték a vezetőfülkéből, a műszaki mentés befejezéséig az utat lezárták.


arok

Árokba borult tartálykocsi a 6-os főúton Százhalombattánál 2015. szeptember 21-én. A több ezer liter nyersolajat szállító gépjármű sofőrje a helyszínen életét vesztette. | MTI Fotó: Mihádák Zoltán


Az Útinform arról tájékoztatott, hogy Százhalombatta-dél csomópontjánál nem lehet az M6-osra fel-, illetve onnan lehajtani.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s