Nem volt veszélyes anyag az arnóti levegőben

Akt.:
Sehol sem volt kimutatható veszélyes anyag a levegőben
Sehol sem volt kimutatható veszélyes anyag a levegőben - © Fotó: ÉM-archívum
Arnót – Rendkívüli hír jelent meg az elmúlt héten a Zöld Arnót Egyesület közösségi oldalán. Azt írják, „este 9-kor szirénázva érkeztek a rendőrök, tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai a Sicta Kft. telephelyére. Mint kiderült, ipari üzemzavar miatt feltételezhetően nagyobb mennyiségű N,N dimetil-propilamin került Arnót levegőjébe a gyár üzeméből.„

”A Kft. tulajdonosa tegnap délután levélben értesítette egyesületünket, hogy az aminmosó egy hete meghibásodott, így nem szűri a veszélyes anyagot, és pénteken fordult a szél Arnót felé. Azonban hibát várhatóan csak hétfőn tudják orvosolni” – szól a bejegyzés.

Az üggyel kapcsolatban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól a következő választ kaptuk: „lakossági bejelentés alapján a felsőzsolcai esethez a megyei és a heves megyei katasztrófavédelmi mobil labor, valamint a miskolci hivatásos tűzoltók vonultak ki augusztus 10-én és 11-én. Az egységek mérőműszerekkel méréseket végeztek az üzem területén és Arnót településen, amely során sehol sem volt kimutatható veszélyes anyag a levegőben”.

A zöld egyesület már régóta harcol az Arnót határában üzemelő, de Felsőzsolcához tartozó üzemmel, mert az olykor kellemetlen szagokat enged a levegőbe.

ÉM-HEArnót.
BOON.HU


hirdetés