Árki Gábor: Tárgyalás előddel, edzővel

Árki Gábort a Diósgyőri Stadion hangulata is magával ragadta
Árki Gábort a Diósgyőri Stadion hangulata is magával ragadta - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Árki Gábor Kovács Zoltánnal már egyeztetett, csütörtökön pedig Sivic Tomislavval fog.

Kedden késő este eldőlt, hogy Kovács Zoltánt Árki Gábor követi a sport­igazgatói poszton a DVTK NB I-es labdarúgócsapatánál. A Diósgyőr legújabb munkatársát előző cikkünkben már bemutattuk, további részleteket pedig szerdán kérdezett tőle az Észak-Magyarország. Először is azt, hogy ki keresett kit, vagyis hogyan került a DVTK-hoz?– A klub péntekre tervez egy sajtótájékoztatót, ha nem probléma, és remélem nem, akkor erre a felvetésre ezen az eseményen szeretnék választ adni – mondta Árki Gábor, akitől ezután azt tudakoltuk, hogy milyen hosszú időre kötelezte el magát a klubhoz? – A szerződés részleteiről, annak tartalmáról nem lenne etikus bármit is nyilatkoznom, hiszen az a két félre, rám és a DVTK tartozik.

Forr a vére

A 45 esztendős egykori labdarúgó nem tétlenkedik, hiszen azonnal belevetette magát a munkába…

– Először is: forr a vérem, teljesen fel vagyok töltődve, maximálisan kész a rám váró feladatokra. Ez egy komoly poszt, egy komoly klubnál, ráadásul nagyon sok a teendő, és az idő az, amiből mindig a legkevesebb van – tette hozzá a Lombard Pápa TFC egykori klubigazgatója. – Ma már Kovács Zoltánnal egyeztettem, megbeszéltünk mindent, ami az ő feladata volt, közte az összes olyan folyó ügyet, amit elkezdett. Végtelenül korrekt volt, ezt ezúton is köszönöm neki. Csütörtökön Sivic Tomislavhoz megyek, hiszen vele is van miről tárgyalnunk. Hogy tudunk-e majd együttműködni? Nagyon bízom benne, hogy rendben lesz minden közöttünk. Nyilván egy vezetőedzőnek és egy sportigazgatónak is meg vannak a maga elképzelései, ezekből kialakulhatnak viták, de ha ennek végén a két résztvevő úgy áll fel az asztaltól, hogy megállapodik a közös irányban, akkor már előrébb vagyunk.

Kapott ízelítőt

Árki Gábor – mint hangsúlyozta – nem hivatalból, de máris dicsérte a Diósgyőrt.

– Diósgyőr egy olyan hely a magyar labdarúgásban, ahol lehet, kell és van értelme építeni, alkotni, mert óriási tömegbázis áll mögötte – folytatta a DVTK friss sportigazgatója. – Sajnálom, hogy nem most vagyok aktív labdarúgó, mert egy ilyen helyen szívesen futballoznék… Ismerem az itteni emberek focihoz kapcsolódó érzéseit, amelyből kaptam ízelítőket, például az előző bajnokság végén, amikor akkori csapatom, a Lombard Pápa a miskolci 1-1-es döntetlennel, az utolsó mérkőzésen vívta ki a bennmaradást. Óriási fieszta volt, részben Luque búcsúja miatt.

A Pápával kapcsolatos volt a következő kérdés, amely nagyon foglalkoztatja a DVTK-drukkereket: igazolhat-e a dunántúli gárdából a DVTK?

– Az edzőnkkel egyetemben, a lehetőségeinkhez képest szeretnénk a lehető legjobb megoldásokat megtalálni a nyári holtszezonban – mondta Árki Gábor az Észak-Magyarországnak. – Még minden képlékeny, zajlanak puhatolódzó tárgyalások és olyanok, amelyek már előrehaladott állapotban vannak, de konkrétan azt kijelenteni jelenleg nem lehet, hogy pontosan hány érkezőnk és hány távozónk lesz. A csapat gerince megvan, erre lehet alapozni, a többiben pedig kérünk egy kis türelmet a szurkolóktól.

ÉM-MI