Argoplazma koagulátor készüléket vásároltak Miskolcon

Az ünnepélyes átadón
Az ünnepélyes átadón - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Az előzmények: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztálya idén március 5-én a Miskolci Nemzeti Színház nagytermében jótékonysági koncertet szervezett.

Tegnap viszont arról tájékoztatott dr. Karosi Tamás osztályvezető főorvos, hogy az adományozók segítségével 2 921 000 forintból, a Magyar Rákellenes Ligán keresztül sikerült vásárolniuk egy argoplazma koagulátor készüléket, mely az osztály műtőjében kerül majd beüzemelésre. Elmondása szerint a készülék a jövőben a legmagasabb szinten fogja szolgálni a daganatos betegek érdekeit és segítségével a legmodernebb műtéti eljárásokat tudják bevezetni.

A készüléket ünnepélyes keretek között adták át a Prónay Gábor Orvosi Könyvtár nagytermében.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Dr. Tiba Sándor főigazgató azt emelte ki, hogy közel 28 ezer darab műszer található az intézményben, amit használnak, amit karban kell tartani. „A tudomány fejlődik, újabb és újabb eszközök jelennek meg” – mondta. „A mi költségvetésünk is véges, és ezért különösen jó érzés az, amikor egy osztály vezetése nem feltétlenül az intézménytől vár. Jó érzés az is, hogy vannak támogatói a kezdeményezésnek. Köszönjük!”

– A város mindig készséggel áll olyan támogatási lehetőségek mellé, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a város és a régió lakosainak életkörülményeit javítsa. Különösen igaz ez, ha beteg emberekről van szó – ezt már Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere mondta, majd hozzátette: ott volt a jótékonysági gálán, és jó volt látni a korábbi, meggyógyult pácienseket, akik anyagi lehetőségeikhez mérten adományoztak.

– ÉM-JLI –