Helyi közélet

2008.06.16. 12:27

Fekete tepertő a miskolci piacon

<p>Lakossági bejelentés szerint egy férfi az egyik miskolci piacon, autójának csomagteréből rendszeresen&#160;árusít különböző húskészítményeket. Persze illegálisan...<BR /></p>

A rendőrség, a szakhatósággal közösen napokban megtartott akciója során tetten érték N. I.-t, amint személygépkocsijának csomagtartójából tepertőt és szalonnát árusít. Mint az eljárás során kiderült a férfi rendszeresen értékesítette saját készítésű élelmiszer készítményeit. Az ellenőrzés napján nála lévő termék összértéke a szabálysértési értékhatár alatt volt, így az ügyet a Miskolci Önkormányzat Hatósági Osztálya vizsgálja tovább.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy az illegálisan értékesített, nem ellenőrzött körülmények között elkészített élelmiszerek az egészségre ártalmasak lehetnek, és a velük való kereskedelem pedig jogszabálysértő!

Így rendelkeznek
218/1999. (XII.28) Kormány Rendelet – Élelmiszer jogosulatlan előállítása, forgalomba hozatala:
85. § (1) Aki előállítási engedélyhez kötött élelmiszert engedély nélkül állít elő, illetőleg élelmiszert házalás útján hoz forgalomba, hatvanezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt az állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomás erre feljogosított dolgozója helyszíni bírságot szabhat ki.
(3) Azt az élelmiszert, amelyre a szabálysértést elkövették, el lehet kobozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában