Arcot adtak a “szabadjegynek”

Arcot adtak a “szabadjegynek”
A Liberális Hét megyei programjait sikeresnek értékelte T. Asztalos Ildikó a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei elnöke kedden a párt miskolci irodájában.

A politikai road-showt során hét településen szólították meg az embereket. Volt ahol fát ültettek, másutt az SZDSZ vezetői, frontemberei beszélgettek az érdeklődőkkel a szabad-demokraták elképzeléseiről a térség jelenét és jövőjét illetően, de lehetőség nyílt arra is, hogy a Liberális filmnapokon a szervezők által kiválasztott alkotásokat – mint a Kontroll, Temetetlen halott és más – nézzen meg a publikum.

“Szabadjegyen” gyűjtötték össze azoknak a névsorát, aki arcot adtak a liberális párt kérdőíveinek. Megadták nevüket, címüket, hogy számukra a jövőben az SZDSZ folyamatos és személyes tájékoztatást adjon tevékenységéről, aktuális politikai teendőiről. A több ezer kérdőív elsődleges feldolgozási adatai alapján a választópolgárokat továbbra is három téma: az adócsökkentés, a munkahelyteremtés és az utak állapota foglalkoztatja leginkább – mutatott rá T. Asztalos Ildikó, majd bejelentette, hogy a Liberális filmnapok sikere miatt ezentúl minden hónap harmadik szerdáján liberális filmklub lesz előre láthatólag Miskolcon a Hevesi filmklubban.

Lapunk kérdésére az elnök elmondta, hogy általában jó hangulatúak voltak a rendezvények. Csupán egy helyszín akadt, ahol valaki ordenáré és sértő módon kötött bele SZDSZ-esekbe, de a publikum ereje gyorsan kiközösítette a magára maradt rendzavarót, aki végül belátta, hogy nincs semmi keresnivalója a európai mércével mérhető politikai eszmecserén.

PT