Aratóünnepség és rablás

Kaincbarcika, Zawiercie – 4 fős tiszaújvárosi delegáció vett részt a Zawiercie járáshoz tartozó Wlodowice községben augusztus 27-én megrendezett aratóünnepségen. Rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 15 éves helyi lakossal szemben.

A partnervárosi kapcsolatok jegyében a lengyelországi Zawiercie Járási Hivatal meghívására Bráz György polgármester vezetésével 4 fős tiszaújvárosi delegáció vett részt a Zawiercie járáshoz tartozó Wlodowice községben augusztus 27-én megrendezett aratóünnepségen. A tiszaújvárosi vendégek részt vettek az ünnepséghez kapcsolódó egyházi szertartáson, majd az azt követő hivatalos rendezvényeken, ismét ízelítőt kapva a hagyományos magyar–lengyel barátságon alapuló vendégszeretetből.

Rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 15 éves helyi lakossal szemben. A gyanúsított két társával szeptember 4-én 19 óra körül zseblámpát lopott egy bevásárlóközpontból. Ahogy a biztonsági őr a lopást észlelte, értesítette a rendőrséget és visszatartotta a fiatalokat. A fiatalkorú – birtokában a lámpával – a biztonsági őrrel dulakodni kezdett és bántalmazta, a helyszínről el akart menekülni, de az őr ezt megakadályozta. A járőrök a helyszínre érkezésüket követően a helyi rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalt, két társával szemben pedig szabálysértési eljárás indult. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett gyanúsítottal szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

– ÉM –