Aranykonfirmáció Perkupán

Az ünnepi istentiszteleten
Az ünnepi istentiszteleten - © Fotó: Kojsza Péter, tirek.hu
Perkupa – Hagyományt teremtenének az Elszármazott Reformátusok Napjával.

A közelmúltban rendezték meg a Perkupai Református Családi Napot és az Elszármazott Reformátusok Napját. A rendezvényt aranykonfirmáció és családi programok tették felejthetetlen élménnyé.

A programot a helyi református egyházközség szervezte, a lelkész házaspár, Kölönte Sándorné Sajtos Ibolya és Kölönte Sándor célja az első alkalommal megrendezett aranykonfirmációval, hogy hagyománnyá váljon, ennek köszönhetően pedig évről évre visszatérjenek a településről elszármazottak és találkozhassanak egymással.

Emlékezés, családi program

A nap délelőtt ünnepi istentisztelettel kezdődött, majd ezt követte aranykonfirmációs megemlékezés. De nem csak az ötven évvel ezelőtti konfirmálásra, hanem a település egykori lelkipásztorairól is megemlékeztek: a templom bejáratánál ezentúl fekete márványtábla őrzi a nevüket, melyet Mészáros János, a gyülekezet egykori tagja ajánlott fel.

Az avatás után közös ebédre és kötetlen beszélgetésre vártak mindenkit a parókia udvarán és elindulhatott a családi program. Az Abaújvári Bábcsoport előadása inkább a kicsiknek, míg a Miskolci Musical- és Dalszínház műsora a nagyoknak kedvezett, de ugrálóvárral és kézműves foglalkozással is várták a családokat, miközben megnyitották Tompa Mihály református lelkész, költő életét bemutató kiállítást is.

– ÉM –