Aranyérmes a hercegkúti Tokaji Aszú

Világszínvonalú a pincészet aszúja
Világszínvonalú a pincészet aszúja - © Fotó: gotzpinceszet.hu
Hercegkút – Nagy aranyérmet nyert a Tbilisziben rendezett Eurázsia Nemzetközi Bor- és Párlatversenyen a Götz Pincészet 2013-as évjáratú 6 puttonyos Tokaji Aszú bora.

A grúziai fővárosban 12 ország 78 borászatának több mint 200 mintáját 15 különböző nemzetiségű szakember bírálta, akik a borok közül a legmagasabb pontszámmal (93,4) a magyart jutalmazták.

A versenyen a párizsi székhelyű Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezetet annak főigazgatója, Jean-Marie Aurand képviselte, a megnyitó ünnepségen a helyi kormány részéről Levan Davitashvili mezőgazdasági miniszter volt jelen.

A hercegkúti családi vállalkozás közel 17 hektárnyi első osztályú területen művel szőlőt, amelynek terméséből évente mintegy 60 ezer palackot töltenek meg.

BOON


Götz Lilla és Götz Máté
Hercegkút - Ragaszkodnak településükhöz, ezért össze­fogtak a hercegkúti fiatalok. Borsod-Abaúj-­Zemplén megyében gyak­ran hallani a településvezetőktől, hogy a fiatalok elköltöznek, a falvak lassan elöregednek, a lakosságszám folyamatosan csökken. A tokaj-hegyaljai Hercegkúton az utóbbi években ...

Kovács Eszter és Vincze Tamás a vasárnap szüretelt szőlőt hozták be
Hercegkút - Beindult az első szezon a borászati közösségi infrastruktúra programban. Tokaj-Hegyalján sokan tudnának megélni a szőlészetből és a borászatból, de sokaknak vagy nincs meg az ehhez szükséges tárolókapacitásuk, vagy hiányos a technológiai hátterük. Az ő segítségükre született meg a bor...