Aranybika: kiherélt pihenés?

Aranybika Hotel
Aranybika Hotel
Debrecen – Van, aki csalódott. Mármint Debrecenben. Az Index “Tékozló Homár” névvel ellátott fogyasztóvédelmi blogján olvastuk az alant következő sorokat.

„Debrecenben hosszú hétvégéztünk családilag, a nagy múltú és hangzatos nevű Cívis Grand Hotel Aranybikában. A mi esetünkben nagyon olcsó volt a szállás, mert egy eksön keretében népszerűsíteni gondolták a szállodát, ezért öten megkaptuk két éjszakára az apartmant 17 ezer forintért, amúgy viszont 28 egy éjszaka szezonban.


Az ötcsillagostól a falusi vendéglátásig
Szálláshelybővítéssel, a szolgáltatások színvonalának emelésével, falusi és ökoturizmussal vonzanák a vendégeket Hajdú-Bihar megyébe. Hiánypótló lehet a Berettyóújfaluban épülő Morotva rendezvénypark, ahol a szabadidős sportok széles skáláját felölelő egységek (edzőterem, uszoda, csónakázótó, stb.) kerülnek kialakításra, részben ROP pályázaton elnyert támogatásból. Az új létesítménytől a határmenti forgalom felélénkülését is várják. A tervek szerint megerősödik majd a Hortobágy vonzereje a bemutató területek és a kisvasút felújításával illetve az ökoturizmus számára is kedvelt célpont lesz. Olvasson tovább.

De szerintem ez nem mentesít a minőségi elvárások alól, a szolgáltatás színvonalát tekintve utólag ezt a pénzt is módfelett sajnáltuk.
A szállodában az új bútorok gyönyörűek, de ezzel be is fejezzük a szálloda dicséretét.

A nyílászárók kb. 30 éve lehettek lemázolva, falak itt-ott leverve, a törött ablaküveg elé egy másikat szögeltek, de oda se neki, nem juthat mindenre pénz és energia. Cserébe hideg volt. Nem kicsit, nagyon. Takaró nem volt a szobában, csak paplanhuzatba csomagolt, összenemezesedett, saccra legalább 30 éves plédek. Katonaviselt vagyok… ezek után az ember minden szálláson tud aludni, ha hagyják :o)))) A recepción kértünk még a csodapokrócokból, felkészültünk a fagyhalál túlélésére, majd – a szomorú körülményekkel megbékélve – gyanútlanul elszunnyadtunk.

Dizsi van


Fél egy magasságában azt álmodtam, hogy potyautasok vagyunk a Titanicon, és a gépházban húztuk meg magunkat. 7-es erősségű fejfájással, rémültes dübörgésre ébredtem, az egész család ébren volt már, és nyöszörögtek. A nejem rémülten elszaladt a recepcióhoz, a pokoli lárma okát megtudakolni. Ott felvilágosították, hogy az épületben diszkó is üzemel, és a kéretlen zakatolás ötig tart. Panaszkodásunkra adtak egy kulcsot egy másik apartmanhoz, ami a szálló csöndesebb részén van.

Tehát éjjel fél egykor elkezdtük költözni, kiságy, málha, de mi eredetileg nem kalandtúrára fizettünk be. Az új apartmanban kiderült, hogy ott bezzeg meleg van, és ott bezzeg van rendes takaró is. És ott bezzeg van edény a konyhában, és ott bezzeg van mikró is. Én úgy voltam vele, hogy reggel pakolunk, és jövünk haza, mert ennél még az is pihentetőbb, ha itthon dolgozom. De aztán rávettek a többiek, hogy maradjunk.

Megnéztem a szálloda aljában a kiírást. Diszkó mindennap van, de hétköznap csak kettőig. Jó lehet annak, aki gyanútlanul oda megy aludni, az akció keretében ingyenes zenei szolgáltatást is kap. Legközelebb max. akkor utazom Debrecenbe, ha pulykakast akarok venni. De az is lehet, hogy inkább hozatok valakivel.”

A főtér sokkal zajosabb

A fent idézett írás miatt természetesen megkerestük az Aranybikát. Kíváncsiak voltunk a konkrét ügyben tett reagálásukra is, és persze voltak még kérdéseink: valóban üzemel a szálló épületében diszkó? Ha igen: miért nem lehet azt úgy üzemeltetni, hogy ne zavarja a szálló vendégeit? Megkérdeztük azt is: mi szükség egy jó hírű szállodában diszkóra?

A hotel igazgatója, Kiss Tibor válaszul egy utazási vásárra készült sajtóanyagot juttatott el szerkesztőségünkbe. Abból megtudtuk, hogy a tulajdonos Cívis Hotels tervezi az Aranybika felújítását, amely két milliárd forintba fog kerülni. Részletesen értesültünk a különböző jelenlegi és majdani szolgáltatásokról. Majd egy másik levélből arról tájékoztatott minket a direktor, hogy „ Az elmúlt 3 hónapban 33 százalékkal növekedett a vendégéjszaka szám az előző évhez képest az Aranybika szállodában, így láthatja, hogy szállodánk mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több vendég érkezzen Debrecenbe.

A vendégpanasz óta felhívtuk a diszkó üzemeltetőjét a teljes hangszigetelésre, melynek kivitelezésére ígéretet kaptunk. A belvárosban több diszkó is üzemel, ami a viszont a debreceni több tízezer diák szórakozását szolgálja. Sajnos a főtéren a piac utcai oldalról az éjszakai hangoskodás miatt sokkal több panasz érkezik hozzánk, pedig azon a területen nem üzemel diszkó.”

P.G.

Kapcsolódó anyagok:

  • Az ötcsillagostól a falusi vendéglátásig
  • A vidéki turizmus fejlesztéséért
  • Több belföldi turista érkezett régiónkba
  • Címkék: ,