Arany Érdemkereszttel ismerték el munkáját

Akt.:
A kitüntetés átadásán
A kitüntetés átadásán
Miskolc – Matika Istvánné, az UNIÓ COOP Zrt. gazdasági igazgatója augusztus 20-a alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült, melyet múlt pénteken vett át Tállai Andrástól, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkárától.

1974 óta

Matika Istvánné 1974 májusától dolgozik az UNIÓ COOP Zrt. jogelődjénél, az UNIÓ ÁFÉSZ-nél bérügyi előadói munkakörben. Az előadói munkakört követően a bér- és munkaügyi osztály különböző beosztásaiban dolgozott: 1979-től bérügyi csoportvezető helyettes, 1983-tól bércsoportvezető, majd 1985-től a bér- és munkaügyi osztály vezetője lett, majd pénzügyi közgazdasági főosztályvezető. 1992-től az ÁFÉSZ, majd az UNIÓ COOP Zrt. gazdasági igazgatója. Szakmai előmenetele során folyamatosan képezte magát. A Berzeviczy Gergely Kereskedelmi Szakközépiskolában tett érettségi után már a munka mellett végezte el a Pénzügyi és Számviteli Főiskolát, ezzel gyarapítva tudását. Később könyvvizsgálói szakvizsgát is szerzett. Fontos része van abban, hogy az UNIÓ COOP Zrt. az elmúlt több mint két évtizedben a Coop csoporton belül egy stabil és állandó növekedő pályára lett állítva.

Szakmai hozzáértésével egy biztos számviteli és pénzügyi hátteret biztosít a cég eredményes gazdálkodásához. Precíz, jogszabálykövető munkájával példát mutat beosztottainak, s ezt a munkatársaitól is megköveteli.

2005-től aktívan részt vett a COOP Integrált Informatikai Rendszer létrehozásában, s annak további fejlesztéséből, működtetéséből is aktívan kiveszi a részét.

A Coop csoport által megalakított Coop Hitel Zrt. Igazgatóságának kezdettől tagja, és része van annak eredményes beindításában.

Rendkívül családcentrikus, nehéz helyzetbe került kollégáin mindig igyekszik segíteni. Szakmai presztízse és nagy munkabírása miatt az UNIÓ COOP Zrt. kollektívájának megbecsülését élvezi.

ÉM


X. Coop Rally – „Magyar ember magyar élelmiszert fogyasszon!”

Harsány – Az Unió COOP másfél ezer embert foglalkoztat három megyében. tovább »

X. Coop Rally – Hazai pályán a Borsodinál

Bőcs – Negyven éve juthatnak a sörgyár termékeihez a COOP üzleteiben. tovább »

X. Coop Rally – Nestlé: a Coop édes partnere

Szerencs – Helyi igények helyi munkavállalókkal kiszolgálva. tovább »
hirdetés


hirdet�s