Friss hírek

2010.04.13. 20:06

Az LMP-s jelöltek nem lépnek vissza

<p>A Lehet Más a Politika (LMP) senkivel nem tárgyal a második fordulóban együttmûködésrõl, és sehol nem lépteti vissza jelöltjeit - áll a Lehet Más a Politika (LMP) kedd eseti közleményében. A párt szerint nincs ráhatásuk arra, hogy az MSZP mit csinál a jelöltjeivel, de a szocialista párt semmiféle ellentételezésre nem számíthat a visszalépések miatt.</p>

A közlemény szerint az LMP-t is nyugtalanítja a lehetõség, hogy a Fidesz kétharmadot szerez, de ezért a felelõsség azokat terheli, akiknek nyolc évi kormányzása a magyar társadalom elsöprõ elutasítását hozta magával.

A párt szerint a bejelentett visszalépések egyébként alkalmatlanok a Fidesz kétharamados többségének megakadályozására, így alapvetõen kommunikációs lépésnek tartják, ymelynek a célja a kialakult helyzet felelõsségének az LMP-re hárítása.

Visszalép négy szocialista képviselõjelölt a parlamenti választások második fordulójában az LMP javára. Avarkeszi Dezsõ, Hatvani Csaba, Bárándy Gergely és Szabó Zoltán önállóan döntött így - jelentette be az MSZP elnöke kedden, a párt elnökségi ülése után. Lendvai Ildikó azt mondta: semmilyen tárgyalási ajánlatot nem tettek és nem is fognak tenni az LMP vezetõinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!