Apró-Gyurcsány bizottság: nem volt érdemi vita

A kormányoldal képviselői nem szavazták meg a napirendet az Apró-Gyurcsány érdekkör meggazdagodását vizsgáló bizottság keddi ülésén, így az érdemi vita nélkül ért véget.

A testület azt tárgyalta volna, honnan származott a miniszterelnök 2004-es és 2003-as jövedelme. Vadai Ágnes (MSZP) szerint azonban erre már korábban választ adtak.

A napirendről azonban vita alakult ki a képviselők között. Ugyanis a kormányfő tavalyi és tavalyelőtti osztalékjövedelméről szeptemberben már egyszer tárgyalt a testület. Vadai Ágnes szerint pedig azóta semmilyen új információ nem merült fel az ügyben, amiért újra kellene tárgyalni azt.

Szijjártó Péter, a bizottság fideszes elnöke viszont azt mondta: Gyurcsány 2003-ban az Altus Rt. vezérigazgatóját hatalmazta meg azzal, hogy az ő nevében gyakorolja a részvényesi jogokat. A társasági törvény szerint azonban a vezérigazgató ilyen jogokat nem gyakorolhat. Így jogszerűtlenek voltak a döntései, a többi mellett a Gyurcsánynak kifizetett 72 millió forintos osztalékról szóló döntés is.

Szijjártó azt is hozzátette, hogy a cégbíróság ezt egyes vélemények szerint mindezt csak három hónapig, mások szerint egy évig vizsgálhatja, ez pedig mindenképpen elévült, így jogi úton nem számonkérhető a döntés. Az ellenzékiek szerint azonban ez nem jelenti azt, hogy az nem is volt jogszerűtlen.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek