Magyarország

2013.03.31. 14:01

Árvíz/belvíz - Újabb árhullám jön a Tisza középső szakaszára

Szolnok, 2013. március 31., vasárnap (MTI) - Újabb áradás kezdődött a Tisza felső szakaszán - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője vasárnap az MTI-vel.

Szolnok, 2013. március 31., vasárnap (MTI) - Újabb áradás kezdődött a Tisza felső szakaszán - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője vasárnap az MTI-vel.Lovas Attila tájékoztatása szerint a Tisza mellett a Zagyva-Tarna vízrendszerben, a Hármas-Körösön és a Hortobágy-Berettyón is áradás figyelhető meg. A folyókon 394 kilométeren van elsőfokú védelmi készültség, míg másodfokban a Hortobágy-Berettyón 52 kilométeren védekeznek.

Az elmúlt nap jelentős csapadékmennyisége és az intenzív hóolvadás csaknem 5 ezer hektárral növelte meg a belvizes területet. A Közép-Tisza mentén jelenleg 23 ezer hektár áll víz alatt, ebből 12 és fél ezer hektár vetés, illetve szántó.

Az elmúlt 24 órában a vízügyi szervezet 48 szivattyúja közel 4 millió köbméter vizet emelt át a befogadókba, a belvíz elleni védekezésben 129 ember vett részt.

A belterületi elöntések miatt Fegyverneken, Jászalsószentgyörgyön és Tomajmonostorán kell védekezni.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!