Apple Watch: 10 dolog, amit tudunk (és 3, amit nem)

Akt.:
Apple Watch: 10 dolog, amit tudunk (és 3, amit nem)
Március 9-től végre elstartolt az Apple új terméke, az okosóra. Azt nem várjuk, nem várhatjuk, hogy akkora áttörés lesz, mint az iPhone vagy az iPad, de azért ígéretesnek tűnik.

 1. Kell hozzá a mobil (kivéve, amikor nem). Az adatok feldolgozását a telefon végzi, viszont le lehet rá tölteni zenéket kocogáshoz.
 2. Ez egy távirányító. Tim Cook például az Apple TV-jét irányítja vele Bluetooth kapcsolaton keresztül. Lehet hozzá headsetet is kötni, tehát nem fogunk idiótának tűnni, amikor ezzel fogadunk egy hívást.
 3. Helyettesítheti az autó kulcsát és a jegyeket. Az Apple olyan nagy cégekkel együtt fejleszti az okosórát, mint például a BMW. Az a tervük, hogy ezzel lehet majd nyitni az autót, illetve a repülésnél a beszállókártyát is simán eltárolhatná.
 4. Helyettesítheti a pénztárcát. Az Apple Pay rendszerét az órába is beépítették.
 5. Nincs kamera. :((((
 6. A Siri nem is annyira gáz. Legalábbis az Apple folyamatosan ezt próbálja belénk verni. Egyébként a Siri az órában is gáz!
 7. Varázslattal töltődik. Jó, nem varázslattal, hanem induktív töltéssel. Naponta kell tölteni, körülbelül két órát.
 8. Nem csesztet feleslegesen. Ha épp nincs a karunkon, akkor nem rezeg, nem pittyeg, csendben várja, hogy hordjuk. Ez azért jól hangzik.
 9. Kezdheted az órán. A legtöbb folyamatot lehet folytatni a mobilon. Például el lehet kezdeni bepötyögni egy üzenetet az okosórán, majd be lehet fejezni a mobilon.
 10. Kevesebbet fogjuk a mobilunkat nyomkodni. Mivel a mobil sok funkcióját ki tudja váltani, sokkal kevesebb alkalommal fogunk a zsebünkbe nyúlni.

Mi az, amit NEM tudunk?

 1. Mennyibe fog kerülni. Annyit mondtak, hogy a legolcsóbb modell 349 dollár lesz, de mi a helyzet a drágább anyagokkal?
 2. Mennyi a kihordási ideje? Az első generációs iPad-ek piszok gyorsan elavulttá váltak. Most is ez lesz a helyzet?
 3. Nagyot fog szólni? Az Apple biztosan ezt gondolja. Azt mondják (mármint ők magukról), hogy ez lehet a következő iPhone. Láttunk már jó néhány okosórát, de valahogy még nem csüng mindenkinek a csuklóján. Az Apple rájött volna, hogy mitől lesz egy okosóra szexi?

Itt egy 2 perces videó a termékről: