Friss hírek

2009.10.15. 09:53

Már négy rablással gyanúsítják a tegnap elfogott fegyveres rablót

<p>Összesen négy fegyveres rablással gyanúsítják azt a férfit, akit egy biztonsági õr fogott el - közölte csütörtökön a Budapesti Rendõr-fõkapitányság. A férfi egy IX. kerületi bankot rabolt ki szerdán, de elmenekülni már nem tudott.</p>

A 33 éves férfi szerda délelõtt rabolta ki a IX. kerületi Lechner Ödön fasori bankot. A biztonsági õrt lefegyverezte, majd az alkalmazottakat megkötözte. A megszerzett 6 millió forinttal futásnak eredt, ám az irodaház biztonsági õre és egy banki alkalmazott az utcán elkapta, majd átadták a rendõröknek.

A férfit õrizetbe vették és kihallgatták. Kiderült, hogy nem ez volt az elsõ rablása: április 23-án és július 14-én is ugyanazt a XVII. kerületi pénzintézetet rabolta ki, majd július 22-én, az egyik Üllõi úti bankot támadta meg. A gyanúsított a bûncselekményeket bevallotta. A rendõrök indítványozzák, hogy kerüljön elõzetes letartóztatásba: akár 15 év börtönt is kaphat a jelentõs értékre, fegyveresen elkövetett rablásokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!