Apja próbálta magára vállalni fia tettét Sátoraljaújhelyen

Illusztráció
Illusztráció
Sátoraljaújhely – A nemrég hatályba lépett új büntetőeljárási törvény alapján előkészítő ülésen hozott ítéletet a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság.

Az ítélet abban a büntetőeljárásban született, amelyben az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette és bűnpártolás vétsége miatt emelt vádat.

Hamisat állított

Az ügy elsőrendű vádlottja autóval közlekedett, amikor egy pénzügyőr meg akarta állítani. A férfi ennek ellenére nem állt meg, az egyenruhásnak el kellett ugrania az autó elől, hogy a gázolást elkerülje. A másodrendű vádlott, az elsőrendű vádlott édesapja kihallgatásakor azt állította, hogy nem a fia, hanem ő vezette az autót, sőt a fiú nem is tartózkodott az autóban.

A bíróság az elsőrendű vádlottat hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt 2 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az apa bűnpártolás miatt 100 ezer forint pénzbüntetést kapott.

ÉM


Rács mögé zárták a négy baseballütős támadót Miskolcon
Miskolc - A gyanúsítottak és a sértett férfi korábbról ismerték egymást. A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a négy gyanúsítottnak, akik a rendelkezésre álló adatok szerint baseball ütőkkel életveszélyesen megverték ismerősüket Miskolcon. A g...