Anyakutya kennel német segítséggel

A támogatás átadásán
A támogatás átadásán - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – “A hétvégén 17 védencünk indult Németországba és Ausztriába új befogadókhoz, gazdákhoz.”

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) egyik társszervezete, a német Cani F.A.I.R 3000 euróval támogatja a telepen létrehozandó anyakutya kennelt – ennek jelképes átadása meg is történt nemrégiben a MÁSA hagyományos bálján nemrégiben. A projekt teljes összeg jóval nagyobb (legalább 10 millió forint), de a megvalósulás alapjához óriási gesztus.

– A németek ismerve terve terveinket gyűjtésbe kezdtek és eddig 3 ezer euró gyűlt össze a kennelre – mondta Kisfalvi Nyina, a MÁSA elnöke. – Most azt várják tőlünk, hogy elsőként csináljuk meg a tereprendezést, aztán lassan szeretnénk továbbhaladni.

Cani F.A.I.R Észak-német szervezet, de egész Németországot átöleli tevékenységük a támogatóknak köszönhetően.

– Nincs menhelyük, kapcsolatrendszerük van és ismerik a körülményeinket – tette hozzá Kisfalvi Nyina. – Minden második hónapban visznek tőlünk kutyákat: beteg, öreg állatokat és olyan ebeket is, akik meghalni “mennek”. A hétvégén 17 védencünk indult Németországba és Ausztriába új befogadókhoz, gazdákhoz.

Megtudtuk azt is: a Hidasnémetiben elütött és később megműtött Nándi kutyus lábáról lekerült a kötés, hamarosan kiveszik a varratokat is. Szépen járkál már a műtött lábain, ám a lábát még tornáztatni kell az izom gyengülések és összehúzódások miatt. A műtéti költségeinek a kétharmad része gyűlt eddig össze.

ÉM-JLI