Friss hírek

2009.05.07. 12:34

Varju László: folytatni kell a nagyberuházásokat

<p>Magyarország számára az a fontos, hogy folytatódjanak a fejlesztések, a nagy beruházások, mert ez szolgálja a vállalkozók érdekeit, és így lehet a válságban is megőrizni a munkahelyeket - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Varju László szocialista képviselő. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára szerint a Fidesz ezzel szemben le akarja állítani az építkezéseket, amit az MSZP elfogadhatatlannak tart.</p>

Varju László hangsúlyozta: az első Nemzeti Fejlesztési Terv keretében 680 milliárd forint értékű beruházás valósul meg. Nem a fejlesztések leállításáról, hanem folyamatos építkezésről kell beszélni, amelyben az állam a munkahelyek megőrzése valamint az infrastrukturális fejlesztések érdekében felelősséget vállal - mondta.

Az államtitkár beszámolt arról is: a kormány szerdán újabb, hárommilliárd forint értékű fejlesztésről döntött három hazai városban. Veszprém 1,771 milliárd, Dunaújváros 1,277 milliárd, Tatabánya pedig 960 millió forint értékű támogatást kap a városközpont megújításához. Ezt a pénzt elsősorban a szolgáltatások fejlesztésére illetve "uniós környezet" megteremtésére fordíthatják a települések - mondta Varju László.

A Népszava csütörtöki számában arról számolt be, hogy a Fidesz újra szóba hozta a már megkezdett nagyberuházások esetleges leállítását. A párt alelnöke egy, a napokban készült interjúban azt mondta: felül kellene vizsgálni, hogy ezek a fejlesztések fenntarthatók lesznek-e, "mert ha nem, akkor jelentős költségvetési forrásokat emésztenek fel a jövőben" - idézi a lap Pelczné Gáll Ildikót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!