Antonio Carlos Ortega lesz az MKB Veszprém új vezetőedzője

Akt.:
Veszprém, 2012. május 19., szombat (MTI) – A spanyol Antonio Carlos Ortega lesz az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának új vezetőedzője. Megbízatása három évre szól.

Elődje, Mocsai Lajos 2007 óta volt a Veszprém mestere, és a szombaton záruló bajnoki finálé után a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjára összpontosít.

A 40 éves szakember korábban a spanyol élvonalban érdekelt Antequera trénere volt. Játékosként az FC Barcelonával minden létező trófeát begyűjtött, BL-t, EHF Kupát, KEK-et, Európai Szuperkupát nyert, ezen felül spanyol bajnok, kupagyőztes, Szuperkupa-győztes volt. A 2000-es sydneyi olimpián bronzérmes volt a spanyol válogatottal, majd 2005-ben vonult vissza.

“Szeretném felgyorsítani a Veszprém játékát és agresszívabbá tenni a védekezését. Sok külföldi játékossal tárgyaltam már – nyilatkozott a szakember a m1 csatornán. – Mocsai Lajost régóta ismerem, tisztelem az eredményei miatt, öröm számomra, hogy a nyomdokaiban haladhatok. Szeretnék olyan sikeres lenni mint ő, erre meg is van az esélyem, mivel egy nagyon jó csapatot vehetek át.”

– MTI –