Antiszemita kijelentéseket tett egy fideszes önkormányzati képviselő?

A Pest megyei Leányfalu polgármestere úgy érzi, nincs teendője azzal kapcsolatban, hogy Cs. Kovács Gabriella önkormányzati képviselő állítólag rasszista, antiszemita kijelentéseket tett különböző internetes oldalakon. “Én magam soha semmilyen rasszista megnyílvánulást nem hallottam a képviselőnőtől” – mondta a Független Hírügynökségnek csütörtökön Nyíri Csaba polgármester.

Cs. Kovács Gabriella a gondola.hu-n elismerte, hogy ő kommentál Csonttollú néven különböző fórumokba – írja csütörtöki cikkében a Hírszerző. Ennek alapján az internetes portál több gondolatot is idéz a fideszes önkormányzati képviselőnőtől. Azt írta például, hogy “a zsidóság tolvaj érdekeit éberen őrző ballib tolvajok, a rendőrség útján kívánják a magyarságot elnyomni, miközben ‘a héber rend éber őreinek’ morális állapota a béka feneke szintjét sem éri el”. Csonttollú utal a holokausztra is: “Külön kíváncsi lennék például mindazon vagyonos zsidó honfitársaim életútjára egyenként és összességében, akik saját ártatlan hétköznapi hitsorsosaikat koncul vetve úszták meg a gaz magyarság ármányait. Rögtön árnyalná a kakastollas képet”.

Szintén Csonttollú aláírással jelent meg az egyik internetes oldalon vélemény Gyurcsány Ferenc miniszterelnökről: “Tudjuk, kicsoda. Tudjuk, hol lakik. Tudjuk, mit követett el (hajaj, de mennyire tudjuk)! És azt is tudjuk, hogy a számonkérés ideje is elkövetkezik, és mind ezt a pápai senkit, mind cinkosait eléri a felelősségrevonás. A felelősségrevonás és a bosszú! Nem ússzák meg! A föld alatt is megtaláljuk, és retteghet egész nyomorult életében!”

Csonttollú leírta azt is, hogyan képzeli legyőzni politikai ellenfeleit. Azzal indokolja, hogy belépett a Fideszbe: “jelenleg az egyetlen politikai erő, amelynek esélye van ezeket elásni hat láb mélyre (ha rajtam áll, élve, arccal a földnek).”

A leányfalui képviselőtestület júliusi ülésen szóba került, hogy a fideszes önkormányzati képviselőnő és Csonttollú valóban ugyanazon személy-e – mondta a Független Hírügynökségnek a polgármester. Cs. Kovács Gabriella akkor azt mondta, hogy az idézetek nagy részét nem ő írta, illetve van, amelyiket igen, de azt a szövegkörnyezetből kiragadva használták fel. Nyíri Csaba elmondta még: a képviselő feltette akkor a kérdést a többi 11 képviselőnek, hallottak-e bármikor tőle rasszista kijelentéseket, amelyre a testület valamennyi tagja nemmel válaszolt. Cs. Kovács Gabriellán kívül valamennyi képviselő párton kívüli, tehát pártállástól függetlenül egyikőjük sem tapasztalt nála rasszista megnyilvánulásokat – tette hozzá a polgármester.

A Független Hírügynökség többször is kereste Cs. Kovács Gabriellát, de az önkormányzati képviselő nem vette fel a telefont.