Antall Józsefre emlékeznek

Nyíregyháza – Pénteken a Magyar Demokrata Fórum megyei szervezete sajtótájékoztatót tart, melyen Komiszár Dénes, a párt nyíregyházi alelnöke a 75 éves Antall Józsefre, az első Szabadon választott miniszterelnökre emlékezik.

11:35 Pénteken az MDF megyei szervezete sajtótájékoztató keretében emlékezett a 75 éve született Antall Józsefre, a rendszerváltást követő első szabadon választott miniszterelnökre.

– Már 14 éve nincs köztünk, pedig ma is nagy szükség lenne az országnak az ő higgadt, megfontolt habitusára – mondta Komiszár Dénes nyíregyházi alelnök.

Antall József 1932. április 8-án született Budapesten, apja volt újjáépítési és pénzügyminiszter is az első két koalíciós kormányban. Fia az MDF rendezvényein 1988 elejétől részt vett, alapító tagja, a II. országos gyűlésen elnökké választották, majd 1990-től kormányfő.

Az ország nehéz helyzetben volt, hiszen még itt voltak a szovjet katonák, dúlt a délszláv háború, a gazdaság romokban hevert. Új közigazgatást, törvénykezést kellett kialakítani, megszületett az alkotmányosság.

Életében sokan és sokat támadták, pedig az általa vezetett kormány rakta le azokat az alapokat, melyek kiállták az idő próbáját. Az őt ért vádaskodások, támadások (ki ne emlékezne a taxis blokádra) nem kímélték Antall József egészségét sem, s bár gyógyíthatatlan beteg volt, kitartott mindvégig hivatalában, 1993. december 12-én tért meg teremtőjéhez.

Akik életében támadták, sokan csak halála után döbbentek rá, kit is vesztettünk el. „Én szolgálok, és addig szolgálok, amíg a nemzetnek haszna van belőle. Teszem, amíg tudom” – fogalmazta meg politikai filozófiáját.

9:30 Pénteken 10 órakor a Magyar Demokrata Fórum Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete sajtótájékoztatót tart, melyen Komiszár Dénes, a párt nyíregyházi alelnöke a 75 éves Antall Józsefre, az első szabadon választott miniszterelnökre emlékezik.

-Györke László –