Antali Károly felel a közösségi közlekedés átszervezéséért

A helyközi közösségi közlekedési rendszer átalakításával kapcsolatos feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztossá nevezi ki a miniszterelnök Antali Károlyt – közölte a Kormányszóvivői Iroda szerdán. A biztos fő feladata olyan javaslatok kidolgozása lesz, amelyekkel növelni lehet a közösségi közlekedés hatékonyságát.

Antali Károly megbízatása a közösségi közlekedés, a menetdíj és a fogyasztói árkiegészítés rendszerének átalakítására, valamint az elektronikus jegy bevezetésével kapcsolatos javaslatok kidolgozására terjed ki. Az ő dolga lesz még, hogy javaslatot tegyen a MÁV Zrt. és leányvállalatainak szervezeti átalakítására valamint a vállalatok tulajdonában lévő ingatlanok jogi helyzetének tisztázására.

A feladatok koordinációjára egyébként egy munkacsoport is alakul, amelynek tagja lesz a MÁV Zrt. elnöke, a pénzügyminiszter által kijelölt állami vezető, és azok, akiket a társadalompolitikai miniszter, a közlekedési miniszter, a válságkezelő program végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos, valamint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója jelöl ki – olvasható a közleményben.Sporthírek