Annyit kérnek, hogy adja önmagát

Szabó Teréz (balra) és Mezővári Kinga
Szabó Teréz (balra) és Mezővári Kinga - © Fotó: M.A.
Sárospatak -Mezővári Kinga a jövő héten az ifjúsági vb-n mutathatja meg képességeit.

Hosszú útra készül Mezővári Kinga, a Sárospataki TC ökölvívója. A fiatal bokszoló – tizenegy társával egyetemben – hétfőn utazik a junior és ifjúsági világbajnokságra, amelyet idén Tajpejben rendeznek meg. A Bodrog-parti klub bunyósa az ifjúságiak között, az 57 kilo­grammban próbál szerencsét. Mezővári Kinga múlt hétfő óta Tatán edzőtáborozik, egészen vasárnapig, és majd onnan indul el a csapattal Ázsiába. Az előzetes program szerint két nap lesz az átállásra, aztán következik az orvosi vizsgálat, a mérlegelés, illetve a verseny.

Németországban sikerült

A sárospataki ökölvívót a klubban Krai Csaba és Szabó Teréz edzők készítették fel a világbajnokságra. Lapunk utóbbit kérdezte, aki elmesélte azt is, hogy miként jöhetett ez a lehetőség bokszolójuk számára.

– A kvalifikációja annak köszönhető, hogy Németországban, a Stralsundban megrendezett junior és ifjúsági versenyen jól bokszolt, és ezek után választotta őt a keretbe Seres Attila utánpótlás vezetőedző – mondta Szabó Teréz. – Nemzetközi tapasztalata tehát van Kingának, aki tavaly volt az Európa-bajnokságon is, mi pusztán annyit kérünk tőle, hogy adja önmagát, hogy bokszolja ki magából azt, ami benne van. Szorgalmas lány, jól dolgozott eddig, a vébé természetesen a legmagasabb szint, amelyen már az első perctől kezdve az utolsóig figyelni, koncentrálni kell.

A magyar válogatott – a program szerint – majd május 25-én érkezik haza Tajpejből.

ÉM-MITovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek