Anna-bál – Elsőbálozók lettek a 191. Anna-bál szépei

A szegedi Kriveczky Villő (k), miután megválasztották a 191. Anna-bál szépévé a balatonfüredi Anna Grand Hotelben 2016. július 24-én. Mellette első udvarhölgye, a szigetvári Gorosics Csenge (j) és második udvarhölgye, a balatonfüredi Káplár Fanni.
A szegedi Kriveczky Villő (k), miután megválasztották a 191. Anna-bál szépévé a balatonfüredi Anna Grand Hotelben 2016. július 24-én. Mellette első udvarhölgye, a szigetvári Gorosics Csenge (j) és második udvarhölgye, a balatonfüredi Káplár Fanni. - © MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Balatonfüred – Kriveczky Villő, elsőbálozó 17 éves szegedi lányt választották a 191. balatonfüredi Anna-bál szépének szombat éjjel. Első udvarhölgye a 18 éves szigetvári Gorosics Csenge, második udvarhölgye pedig a 18 éves balatonfüredi Káplár Fanni lett.

A szombat este a balatonfüredi Anna Grand Hotel termeiben és kertjében tartott 191. Anna-bálon a közönségtől a tizenöt legtöbb szavazatot kapó nő közül választotta ki a zsűri a legszebbeket, akik idén mind elsőbálozók. A zsűri tagjai V. Kulcsár Ildikó újságíró, Horgas Eszter fuvolaművész, Kocsis Korinna, a 185. Anna-bál szépségkirálynője, Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Gömbös Lóránd, a Hungária Yacht Club elnöke és Schiffer Miklós, stílusszakértő voltak.

Az Anna-bál szépe, a szegedi Kriveczky Villő egy Viktória-mintás, első udvarhölgye, a szigetvári Gorosits Csenge egy Rothschild-mintás, második udvarhölgye, a balatonfüredi Káplár Fanni pedig egy Apponyi-mintás Herendi vázát kapott ajándékba.

annabal1

A 191. Anna-bál szépe verseny résztvevői az Anna Grand Hotel parkjában 2016. július 23-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A bál szépei vasárnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon mutatkoznak be a közönségnek, majd lovas huszárok kíséretében sétakocsikázásra indulnak a városban.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter