Friss hírek

2009.07.07. 21:29

MSZP: kockázati tényezővé vált a Fidesz politikája

<p>A Fidesz politikája mára kockázati tényezővé vált az MSZP elnöke szerint. Lendvai Ildikó keddi közleményében az egyik legnagyobb hitelminősítő intézet, a Standard and Poor s június 3-ai elemzésére hivatkozik. Az intézet azért nem javít Magyarország besorolásán, mert az ellenzék viselkedése túl nagy kockázatot jelent.</p>

Lendvai Ildikó a Fidesz elnökének nemrég, a Reuters hírügynökségnek adott interjújára utal. Ebben Orbán Viktor azt mondta, hogy elengedné a költségvetést, meglódítaná az állami kiadásokat.

Az MSZP elnöke szerint nem múlik el nap, hogy a Fidesz ne fenyegetne valamelyik válságkezelő és egyensúlyjavító intézkedés visszavonásával. Lendvai Ildikó úgy látja, hogy ezekre a mondatokra hivatkozott elemzésében a Standard and Poor s. A közlemény szerint az intézet azért nem javítja az ország adósság-besorolását, mert "a soron következő országgyűlési választások kisiklathatják a gazdaságpolitikai feladatokat".

Az indoklás szerint a Fidesz azzal, hogy elszabadítaná a hiányt, súlyosan aláásná a befektetői bizalmat, és ez a mostani helyzetben komoly kockázatokat jelent - olvasható a közleményben.

Az MSZP azt kéri a Fidesz gazdaságpolitikusaitól, hogy hassanak Orbán Viktorra: magyarázzák el neki, hogy a magyar gazdaságot veszélyezteti felelőtlen kijelentéseivel - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!