Nagyvilág

2011.04.26. 15:31

A Google és a Sony együtt az iPad ellen

<p>Két új táblagép piacra dobását jelentette be a Sony. Az S1 és az S2 is a Google Android operációs rendszerének 3.0-ás verzióját futtatja, és nem titkolt céljuk 2012-re az iPad első számú konkurensének lenni.</p>

A Sony ezzel a két készülékkel lép be a tabletek piacára, a többi gyártóhoz képest elég későn, az S1 és az S2 csak ősztől lesz kapható. Az Apple ezzel szemben 2010 áprilisában jelentette meg az első iPad-jét, amin iOS rendszer fut. A táblagépek piacán a Gartner technológiakutató cég adatai szerint a tavaly eladott 17,6 millió darab készülék 83,9 százalékát az Appla gépe tette ki.

Az Android a leggyorsabban növekvő mobil platform, 2015-re 38%-os piaci részesedésére számítanak a szakemberek. A Sony márkanév erősségében bíznak a gyártók, reményeik szerint ez segíthet a tábla pc-k piacán meghatározó részesedést szerezni az új Androidos készülékeknek.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!