Aluinvent-DVTK: 11 év után lesz újabb bronzérem?

Miskolc - Kezdődik a Diósgyőr – PINKK párharc a női kosárlabda élvonalbeli bajnokság bronzáért.

Miskolc - Kezdődik a Diósgyőr – PINKK párharc a női kosárlabda élvonalbeli bajnokság bronzáért.

A női kosárlabda NB I rájátszásában, a helyosztók során a 3. helyért száll harcba a diósgyőri együttes. Az Aluinvent-DVTK ellenfele a két nyert meccsig tartó párharcban a PINKK Pécsi 424 együttese lesz, és a csata első mérkőzését csütörtökön 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban vívják a felek. A DVTK, ha a bajnokság hajrájában sikerrel jár, akkor történelmének ötödik bronzérmét gyűjtheti be. A piros-fehérek legutóbb tizenegy éve, a 2004/05-ös évadban szereztek ilyen medált, akkor – az azóta tragikus hirtelenséggel elhunyt – Tapodi Péter vezetőedző irányításával a Szeged KE ellen bizonyultak jobbnak. Azóta további két alkalommal voltak bronzközelben, de a 2013/14-es évadban a Sopronnal szemben, a 2012/13-as idényben pedig éppen a mostani ellenféllel szemben maradtak alul.

A szezon előtt és az idei Magyar Kupa-győzelem után nem ezért a bajnoki éremért akart harcba szállni a DVTK, de az aranyálmokat szertefoszlatta két sérülés, a két center, Horti és Brewer több hónapos kiesése. Ami után lejjebb kellett tenni a lécet, de megugrani az új magasságot, bejutni a döntőbe, és egy ezüsttel vigasztalódni, nem sikerült. Annak ellenére, hogy nagyon közel jártak ehhez a piros-fehérek, hiszen a CMB CARGO UNI Győr elleni, két győzelemig tartó elődöntőben az első megnyert meccs után az idegenbeli másodikat a végjátékban bukták el, majd a harmadik összecsapáson a múlt héten szombaton hazai környezetben elszálltak. Így most megint lejjebb került a léc, és a harmadik fokra kellene ráugrani. Ehhez elég lenne a hazai meccseket hozni, mert azzal, hogy a Diósgyőr végzett előkelőbb helyen az alapszakaszban, ők a párharc kedvezményezettjei, az esetleges harmadik összecsapás házigazdái.

– A játékosokkal egyetértésben arra jutottunk, hogy az az energia, amit beletettünk ebbe a szezonba, nem veszhet kárba, és a nehézségek ellenére szeretnénk úgy zárni az évet, hogy az elvégzett munka eredményeként emelt fővel mehessünk a nyári pihenőre – válaszolta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK szakvezetője, arra a kérdésünkre, hogy mi adja a motivációt az évad utolsó szakaszára, majd így folytatta: – Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a motivációs szint megfelelő legyen, amíg véget nem ér a bajnokság, mert ez egy fontos dolog. És mindenki tisztában van azzal, hogy nem mindegy, hogy éremmel vagy a nélkül ér véget a bajnoki idény.

A 40. meccs

Ez a mostani lesz a 40. tétmeccse a szezonban az Aluinvent-DVTK csapatának, és a sorban a 39. nem úgy sikerült, ahogy azt előzetesen szerették volna, ugyanis a Győr elleni elődöntő harmadik meccsén vereséget szenvedtek.

– A szezon során rengeteget dolgoztunk azon, hogy felépítsünk egy csapatot, és ebben mind támadásban, mind védekezésben rendkívül fontos szerepet kaptak a belső emberek – válaszolta felvetésünkre a spanyol szakvezető. – Csakhogy innen két játékos kiesett a hajrában, amit másfajta taktikai variációval próbáltunk ellensúlyozni, ám ennek az elsajátítására nem volt elegendő időnk. A legutóbbi meccset az döntötte el, hogy a második negyedben 5 perc alatt átszaladt rajtunk a Győr. Sajnos abban a kritikus időszakban sem támadásban, sem védekezésben nem tudtunk határozottak lenni. És ezután hiába próbáltunk, tettünk meg mindent, és jöttünk fel több alkalommal is, nem sikerült a győzelmet kiharcolni annak ellenére, hogy mindenki kiadta magából azt, ami ezen a napon benne volt.

A PINKK elleni párharc aligha lesz könnyebb, mint a Győr elleni volt, elég csak arra gondolni, hogy a Magyar Kupa bronzmeccsén a komlói csapat bizonyult jobbnak.

– Hogy kettejük közül melyik a jobb, tulajdonképpen mindegy, nekünk azon kell lennünk, hogy a PINKK-nél mi legyünk a jobbak – jelentette ki Miguel de Jesús López Alonso. – Az biztos, hogy erős csapattal csapunk össze, több képzett, rutinos játékosa van a PINKK-nek, és játékukban várhatóan a fő csapásirány a palánk alatti terület uralása lesz. Nekünk pedig most is az lesz a feladatunk, hogy próbáljuk a külső és belső játék egyensúlyát megtartani, és a lehető legtöbbet besegíteni a palánk alatti embereknek.

Nyernek?

Arra a kérdésre, hogy megnyeri-e a mostani meccset a DVTK, a tréner így felelt:

– Nyerhetünk, győzni akarunk. Az a tervünk, hogy ami még megmaradt bennünk, azt kivisszük a pályára. A Győr elleni harmadik meccsen a dobásaink nem mentek be, de harcoltunk, küzdöttünk minden szabad labdáért, ha kellett, csúsztunk, repültünk, ennek most is így kell lennie.


A bronzcsata menetrendje

  • 1. mérkőzés, április 21. (csütörtök), 18.30: Aluinvent-DVTK – PINKK Pécsi 424
  • 2. mérkőzés, április 23. (szombat), 18.00: PINKK Pécsi 424 – Aluinvent-DVTK
  • 3. mérkőzés, április 27. (szerda), 18.30: Aluinvent-DVTK – PINKK Pécsi 424 – ha szükséges

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!