Helyi közélet

2011.06.26. 19:36

Gazdaság - Vegyipar - BorsodChem - Kína

<p>&nbsp;Kazincbarcika - &nbsp;2011. június 26.&nbsp;A BorsodChem Zrt. üzeme Kazincbarcikán.</p>

A kínai többségi tulajdonú BorsodChem 1,1 milliárd euró összegű pénzügyi együttműködési megállapodást kötött a Bank of Chinával.

BorsodChem előzmények

Kazincbarcika (MTI) - A vegyipari cégnek a Wanhua Csoportba történő integrációja részeként május 18-tól Li Junyan lett a BorsodChem Csoport pénzügyi igazgatója - tájékoztatta a BorsodChem Zrt. hétfőn az MTI-t.

kazincbarcikai székhelyű vegyipari vállalat közlése szerint Li Junyan Katona Viktort váltja, aki a továbbiakban a BorsodChem Csoporton kívül folytatja szakmai pályafutását.

Wanhua Industrial Group január 31-től a cég 96 százalékát birtokolja, amelyet  a korábbi tulajdonosoktól – a Permira Alapok/Vienna Capital Partners – szerzett meg. A Wanhua Industrial Group egyik leányvállalata a Yantai Wanhua Kínában a legnagyobb – az építőanyag- és szigetelőanyag-iparban szükséges – MDIgyártó, míg a BorsodChem Európa egyik legjelentősebb MDI és elsősorban a jármű- és bútoriparban használatos TDI gyártója. Mindkét vállalat a saját kontinensén az iparág vezető termelője, az integrációval pedig globális szereplővé vált – mondta korábban az MTI-nek Wolfgang Büchele, a BorsodChemvezérigazgatója.

BorsodChem MDI (metilén-difenil-di-izocianát), TDI (toluilén-di-izocianát),PVC (polivinil-klorid)-por, vegyipari alapanyagok, speciális vegyszerek és petrolkémiai anyagok egyik vezető európai gyártója. Vegyipari nyersanyagokat biztosít számos iparág, így például a járműipar, építőipar, cipő- és ruhaipar, bútoripar, gyógyszeripar és gumiipar számára. 

BorsodChem kazincbarcikai központján kívül hét országban rendelkezik leányvállalatokkal vagy fióktelephelyekkel. MTI Fotó: Vajda János

- MTI –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában