Angyali adomány a miskolci pszichiátriának

Akt.:
A Rotary angyalai és az osztály dolgozói az adományokkal
A Rotary angyalai és az osztály dolgozói az adományokkal - © Fotó: Magánarchívum
Miskolc – Bensőséges találkozás helyszíne volt szerdán a Semmelweis kórházrész pszichiátriai intézete Miskolcon.

A kórházba angyalok látogattak, s mint ahogyan ez szokás advent idején, nem jöttek üres kézzel. A Miskolci Angyalok Rotary Club közössége ugyanis ruhaneművel kedveskedett az osztály betegeinek. Az ajándékok között döntően hálóing, pizsama és mindenféle olyan ruhanemű volt, amely kényelmesebbé teheti a betegek gyógyulását és a dolgozók munkáját.

Az eseményen dr. Fridel Mária, a klub elnöke elmondta: az adomány mintegy 110 ezer forint értéket képvisel, jó szívvel hozták, remélve, hogy ezzel a gesztussal is könnyebbé teszik a gyógyító munkát.

A kis ünnepséggel egybekötött átadáson elhangzott az is, hogy a klub tagjai a Miskolcon szeptemberben zajlott Kutatók Éjszakája rendezvényen gyűjtöttek támogatói forintokat, s az összejött összeget háromszorozták meg, ebből vásárolták a ruhaneműket.

Dr. Cserép Edina Edit vezető főorvos köszönte meg az adományt, hangsúlyozva, a betegek egy része hosszú ideig tartózkodik az intézetben, néhányukat csak kevés alkalommal tudják a hozzátartozók meglátogatni, ezért fontos a nemes gesztus.

Noha nemrégiben, májusban alakult meg a miskolci, főleg üzletembereket, kulturális szakértőket, óvodapedagógust, orvosokat és pszichológust magába tömörítő társaság, máris igen sok kezdeményezést tudhat magáénak. Ezek közé tartozott a Miskolci Egyetemen megszervezett karácsonyi koncert, amelyen hasonlóképp gyűjtöttek adományokat a MESZEGYI Családok Átmeneti Otthona és a Gyermekek Átmeneti Otthona számára.

– ÉM –