Angol nyelvű csatornát indított be a dél-koreai köztévé

Dél-Koreában pénteken napi 24 órán át sugárzó angoltanítási tévécsatorna kezdte meg működését az államilag finanszírozott EBS-TV-n. Az angoltévé beindulása alkalmából a dél-koreai államfő, Ro Mu-Hjun kijelentette, hogy az angol nyelv ismerete létfontosságú Dél-Korea számára.

“Az angoltudás elengedhetetlen, ha lépést akarunk tartani a globalizációval. Finnországnak és más gyorsan fejlődő országnak az az aduja, hogy a lakosság beszél angolul” – húzta alá a dél-koreai államfő.

A dél-koreai diákok évi 10 milliárd dollárnyi pénzt költenek magán angoltanulásra, és így is gyengének számít az angoltudásuk, mutatott rá a dél-koreai elnök.

Az államfő bejelentette, hogy 2009-re mintegy 1300 általános iskolában intenzív angoltanítási központot létesítenek, 200-re pedig minden középiskolában legalább egy anyanyelvű angoltanárnak kell lennie.

Még az idén egy “angolvárost”, egy óriási angoltanítási központot építenek Csecsu szigetén, 9 ezer hallgató számára. Az oktatási hatóságok azt várják, hogy ez az “angolváros” nagyrészt helyettesíteni fogja a külföldi nyelvtanulási utazásokat.