André Kertész aktképek mától Debrecenben

André Kertész “Torzulások képei” című aktsorozatából nyílik kiállítás csütörtökön este hétkor a debreceni MODEM Galériában. A tárlat május 13-ig látogatható.

A magyar származású fotográfus leghíresebb sorozatát 1933-ban készítette Párizsban.
André Kertésznek a “Torzulások képei” hozták meg a világhírt. A torzított tükrök felhasználásával készült aktképeket Dalí, Henry Moore és Picasso munkáihoz hasonlította már a korabeli kritika is.

A MODEM Kortárs Művészeti Központ ügyvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, Magyarországon általában André Kertész korai, még itthon fotografált műveit, vagy a kései amerikai időszakában készült felvételeit állítják ki. Gulyás Gábor hozzátette, ezt a komplett sorozatot most először láthatja a magyar közönség. A “Torzulások képei”-t egy párizsi galéria a Jeau de pomme (zső dö pomm) őrzi és a teljes sorozatot kölcsönadta a debreceni kiállításra, közölte a MODEM ügyvezetője.

A Torzulások képeit május 13-ig nézhetik meg a látogatók. Hétfő kivételével 10-és 18 óra között látogathat a tárlat. A kiállítás csütörtökönként éjfélig tart nyitva.