Amszterdamban találták meg a két és fél éve anyjával eltűnt ausztrál kisfiút

Megtalálták Amszterdamban azt az ausztrál kisfiút, akit az apával folytatott gyermek elhelyezési pert követően két és fél éve rabolt el anyja, majd Európába vitte – közölte csütörtökön az AP amerikai hírügynökség.

A most hatéves Andrew felkutatására az ausztrál hatóságok nemzetközi elfogató parancsot adtak ki az asszony ellen.

A holland nagyváros ügyészségének bejelentése szerint az asszonyt őrizetbe vették, a kisfiú pedig állami felügyelet alá került, amíg apjának nem ítéli oda a bíróság. 2008.-áprilisában vitte el a gyereket az anya, miután egy ausztrál bíróság az apának ítélte. A férfi és az ausztrál hatóságok annyit tudtak, hogy az asszony Németországba repült, majd ott nyoma veszett.

Állítólag egy névtelen e-mail vezette az amszterdami rendőröket az anyához, méghozzá a múlt vasárnap, amikor Ausztráliában az Apák Napját ünneplik. Ken Thompson korábban Új Dél-Wales ausztrál szövetségi állam tűzoltóságának parancsnokhelyettese volt, de annyira megviselte fia eltűnése, hogy kilépett a munkahelyéről, mert minden idejét a gyerek keresésének akarta szentelni.

Ezért idén májusban Európába utazott és biciklivel indult a gyerek keresésének. A férfi blogot is vezetett, és abból az derül ki, hogy kilenc országon át hatezer kilométert tett meg fia nagyméretű képével a trikója hátán, mert azt remélte, hogy valaki felismeri, és nyomra vezeti. Végül Stuttgartban kapott egy internetes üzenetet, hogy a gyerek Amszterdamban lehet.
– Független Hírügynökség –További hírek a Nagyvilág kategóriából