Amikor meglátta a járőrt, eldobta a csempészcigit

Tiszabecs – A kölcsei határőrök a tiszabecsi határátkelőhely közelében egy illetőre lettek figyelmesek, aki a határvonal irányából az ország mélység felé haladt.

A személynél három táska volt, melyeket a járőr észlelésekor eldobált, majd a határőröktől menekülve megindult az átkelőhely irányába. Hiába próbálkozott felszívódni, rövidesen elfogták a magyar állampolgárt. A táskákban összesen 345 doboz ukrán zárjegyes cigaretta volt, melynek értéke 185.280 Ft.

Az autóból is csempészcigaretta került elő

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség járőre Tiszabecs-Uszka közötti útszakaszon ellenőrzés alá akart vonni egy magyar honosságú gépjárművet, és annak két ismeretlen utasát, azonban a szabályosan leadott „Állj!” jelzést a személyek figyelmen kívül hagyva tovább hajtottak.

A bevezetett intézkedések során Tiszabecs belterületén az illetők által hátrahagyott gépkocsiból 1.990 doboz ukrán zárjeggyel ellátott cigaretta került elő 983.060,- Ft. értékben. Az árut a gépkocsival a határőrök átadták a Vám- és Pénzügyőrség Észak- Alföldi Regionális Parancsnokság Nyíregyházi  Nyomozóhivatal munkatársainak.

– Tanyik József –