Amikor jósolni sem érdemes

Benyusz Kende (3) a berettyóújfalui támadókat igyekszik visszafogni szombaton
Benyusz Kende (3) a berettyóújfalui támadókat igyekszik visszafogni szombaton - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A megyei férfi rangadó mellett csak a Tiszavasvári és a Vitka fellépése szerepel a programban.


Ilyen sincs mindennap. A tél utolsó rúgása térdre kényszerített jó néhány csapatot a kézilabda NB II. Észak-keleti csoport legutóbbi fordulójában, az utazási nehézségek következtében a teljes vasárnapi programot lefújták. Emiatt hoppon maradt a Kisvára és a Vitka.

Ezúttal talán már nem fenyeget ez a veszély, mondjuk a férfi együttesek közül Kisvárda egyébként is „szabadnapot vett ki”. A Tiszavasvári viszont szombaton Berettyóújfaluba hivatalos, eme fellépés pedig nem tűnik gyerekjátéknak. Mert bár a Hadas-legénység jól muzsikál tavasszal, ugyanez vastagon igaz a riválisra is. A hajdúságiak öt idei mérkőzésükből négyet megnyertek, magyarán felettébb veszélyes ellenfelek. Mindazonáltal egy esetleges siker azt jelentené, hogy a vendégek még közelebb férkőznek a dobogóhoz, sőt, mivel kevesebb meccset játszottak a vetélytársak többségénél, komolyan felcsillanhat számukra az éremszerzés esélye.

Vasárnap (kezdés: 17 óra) Nyírbátor–Fehérgyarmat rangadót rendeznek, amelyen a házigazda felzárkózna az elithez, míg a látogató a harmadik pozícióját próbája „védeni”. A nyolcadikként jegyzett bátoriak az előző héten bukták el tavaszi veretlenségüket, míg a szatmáriak az élen nyomuló Kazinbarcikával szembeni döntetlennel melegítettek. Jósolni nem érdemes, mint minden egyes megyei partin ezen is bármi megtörténhet.
A nőknél még vékonyabb az aktuális „étlap”. A menüben egyedül a Vitka mérkőzését „tálalják”. A beregiek vasárnap (vásárosnaményi sportcsarnok, kezdés: 11 óra) a Bőcsöt fogadják, mégpedig meglehetősen nagy reményekkel. A beregiek a harmadik helyen tanyáznak a táblázaton, míg a borsodiak a hetediken, de még csak nem is ez jelenti az igazán ordító különbséget – sokkal inkább a felek formája. Miközben Szemán Szilvia serényen gyűjtögeti a pontokat, a Bőcs ebben az évben valamennyi találkozóján elhasalt. Talán nem mostanra tartogatják a feltámadásukat…

KT