Ami az imádott sorozatból kimaradt: Szex és New York – Évtizedes dráma a köbön

Akt.:
Ami az imádott sorozatból kimaradt: Szex és New York – Évtizedes dráma a köbön
© Fotó: The Independent
Azt gondolom, hogy keveseknek kell bemutatni a Szex és New York című sorozatot. Bár már régen véget ért, még mindig sokak kedvence, ahogy az utána megjelent két film is. Azonban arról kevésbé beszéltek, hogy a sorozat két kulcsfiguráját játszó színésznő, Sarah Jessica Parker (Carrie) és Kim Cattrall (Samantha) között cseppet sem volt felhőlen a kapcsolat a való életben. Íme, az évtizedes dráma története, ami cseppet sem vicces.

2004. december
kim-and-sjp-feud-1
Már a forgatás alatt szárnyra kapott a pletyka, hogy Kim Cattrall nem áll szóba Sarah Jessica Parker-el, mivel az utóbbi gázsija jóval nagyobb volt a másik három színésznőénél. Mikor véget ért a sorozat, Kim Cattrall elismerte, hogy több pénzt remélt a sorozat forgatása alatt.

Úgy éreztem, hogy egy hat éven át futó, kasszasikerű sorozat szereplői jóval nagyobb részt érdemeltek volna a bevételekből – mondta a színésznő és hozzátette, hogy epizódonként 1 millió dolláros gázsit kért a producerektől – Mikor ebbe nem egyeztek bele, azt mondtam magamnak, hogy itt az idő továbblépni.”

2008. május
kim-and-sjp-feud-2
Az első Szex és New York film forgatása alatt Sarah Jessica Parker kelt ki nyilvánosan kolléganője ellen, utalva arra, hogy a pénzügyi viták miatt majdnem kútba esett a forgatás:

Azt mondta (Kim Cattrall), hogy nem érdemli meg a becsmérlést. De hisz ő maga kezdte ezt az egész gázsi témát… Az emberek úgy gondolják, hogy bántottuk. Pedig senkit sem zavart, mikor a legtöbbünknek feltették a kérdést: Csalódnál, ha ez a film nem lenne leforgatva? – Igen – Tiszteletben tartod és támogatod a döntését, ha azt mondja, hogy nem akarja megcsinálni? – Egyértelműen.”

2009. december
kim-and-sjp-feud-3
Egy fotózáson Sarah Jessica Parker elég hevesen tagadta, hogy rossz érzésekkel viseltetne Kim Cattrall iránt:

Nem hiszem, hogy bárki is elhiszi, hogy kedvelem Kim-et. Imádom őt. Nem csináltam volna meg a filmet nélküle. Sem a múltban és most se tenném.”

2010. január
kim-and-sjp-feud-4
Cattrall ezután viszonozta kolléganője gesztusát és egy interjúban arról beszélt, hogy voltaképpen nem is igaz, hogy ne jönne ki jól Sarah Jessica-val, ezt csak az emberek hiszik:

Az egész csak pletyka. Az igazság az, hogy barátok vagyunk és jó viszonyt ápolunk egymással. Nagyszerűen tudunk együtt dolgozni, a hírnevet félretéve. Szerintem Jessica fantasztikus, született vezető, aki keményen de kedvesen irányítja a színészeket és a csapatot. Elegünk van ebből. Kimerítő és unalmas erről beszélni. Következő kérdés?”

2010. május
sex-and-the-city-2
A Szex és New York 2. forgatása alatt már árnyaltabban fogalmazott mindkét sztár, mikor a kapcsolatukról érdeklődtek. Parker azt mondta, hogy a súrlódások természetesek, mikor négy nő együtt dolgozik:

Forgatsz, 90 órát dolgozol egy héten, sosem vagy otthon, kimerült vagy. Vannak olyan időszakok, amikor érzékenyebbek vagyunk és megsértődünk. De nincs mit megbánnom a másokkal való viselkedésemet illetőleg.”

Cattrall így reagált:

A 19 órás munkanap kimerítő, akár teherautót vezet valaki, akár bányában dolgozik, akár forgat és hajnali 4 órától kell a legragyogóbb formáját hoznia. De a bajtársiasságunk átlendít a nehezén, nagyon kötődünk egymáshoz mind a négyen.”

2016. október
kim-and-sjp-feud-6
Hosszú csend után ismét elvették a két színésznő témáját, amit Sarah Jessica eléggé nehezményezett:

A Maffiózók főszereplőitől miért nem kérdezték meg soha, hogy: Srácok jól elvagyok? – Adtatok egymásnak karácsonyi ajándékot? – Bandáztatok együtt a hétvégén?… Természetesen nem volt minden nap tökéletes nálunk, de egy családban sem az, mégis szerettük egymást és támaszkodhattunk egymásra. Ez a nézőpont, a folyamatos harc már régóta nagyon zavar.”

2017. szeptember
kim-and-sjp-feud-7
Ekkor robbant a bomba, hogy mégsem forgatják le a régóta tervezett Szex és New York 3-at, holott már volt kész forgatókönyv és majdnem mindenkivel megegyeztek. Most nem Parker hívta tetemre kolléganőjét, hanem a Stanford szerepét játszó Willie Garson, aki a Twitteren reagált egy cikkre, ami azt írta, hogy a filmet Kim Cattrall „teljesíthetetlen igényei” miatt fújták le:

A hír igaz. És sajnos az oka is. Nagyon csalódott vagyok minden stábtag miatt, aki még tárgyal a munkájáról és persze a rajongók miatt is. Maradjunk ennyiben.”

2017. október
kim-and-sjp-feud-8
Kim Cattrall ezen a ponton már finomkodott, mondhatni, hogy szépen kiteregette a szennyest, bár azt cáfolta, hogy a pénz miatt lépett volna vissza. Elmondása alapján nem tudta volna „szívből” megcsinálni a filmet, így soha nem is vállalta el a szerepet (háromszor utasította vissza). És egyúttal címlapra is került azzal a kijelentésével, hogy a vele játszó színésznők sosem voltak a barátai – már a sorozat fogatása alatt sem – csak a kollégái. Hozzátette:

Már egy éve mondom, hogy nem vállalom el a szerepet és most hirtelen én lettem „A Díva”. Ez nem volt szép a Szex és New York-hoz kapcsolható emberektől. Úgy gondolom, hogy lehettek volna kedvesebbek velem, különösen Sarah Jessica Parker.”

2018. január
kim-and-sjp-feud-9
Mikor év elején Parker az új sorozatát promózta egy műsorban, viccesen felajánlotta Samantha szerepét a híres amerikai műsorvezetőnek Ellen DeGeneres-nek, hozzátéve, hogy így talán leforgathatnák a filmet.

Kim Cattrall erre annyit reagált, hogy:

Ellen csodás lenne!”

A sorozat befejezése óta eltelt 14 évben hiába bizonygatta a két színésznő időről-időre a pletykák ellenkezőjét, mostanra mégis úgy tűnik, hogy igaz a mondás: „nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél”.

Forrás: Usmagazine


Ismét egy kifejezetten erős évet tudhat maga mögött a sorozatgyártás. A tavalyi évhez hasonlóan ez alkalommal is szemezgettünk kedvenceinkből. Nézzük, idén melyik sorozatokért érte meg legjobban otthon maradni! 12. Légió (Legion) A történet: A sorozat egy zavarodott fiatalember történetét meséli...

Los Angeles - A Trónok harca egyéves szünetet tart, és csak 2019-ben tér vissza a képernyőre befejező évadával - közölte az HBO csütörtökön. A nagysikerű tévésorozat közönségének eddig sohasem kellett ennyit várnia a következő évadra - emlékeztetett az Entertainment Weekly. David Benioff és Da...