Amerikai nagyágyúk a Sziget zárónapján – a Nagyszínpad programjai fél órát csúsznak

Fél órával később kezdődnek kedden a 15. Sziget Fesztivál utolsó napjának programjai a Nagyszínpadon. A koncertjét korábban lemondó Chris Cornell helyett ugyanis nem lesz más fellépő – mondta a Független Hírügynökségnek a fesztivál sajtófőnöke. A Soundgarden korábbi frontembere hangszálprobléma miatt nem tud koncertezni a Szigeten. Vető Viktória azt is közölte: amellett, hogy fél órával később, vagyis délután ötkor kezdik a programot a Nagyszínpadon, a fellépő együttesek hosszabb ideig zenélnek majd.

A Nagyszínpadon egy amerikai formáció, a kaliforniai Eagles of Death Metal kezd délután ötkor. A Juliette and the Licks zenekar is a Nagyszínpadon ad koncertet. A világhírű színésznő, Juliette Lewis is visszatérő a Szigeten, 2005-ben zenekarával már bizonyította, hogy nemcsak a Született gyilkosokban lehengerlő. Nagy tolongás várható a Nagyszínpad környékén, a világ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb zenekarának, az amerikai The Killers este tízórás színrelépése előtt.

A Világzenei Nagyszínpadon mások mellett fellép az orosz Leningrad együttes. A zenekar zenéjében a ska, a punk, valamint az orosz indulók és népdalok hangulata egyaránt fellelhető. Őket követi a finn Varttina együttes.

A wan2 Színpadon a roma, görög, szláv és latin zenei elemeket a punkkal és amerikai folkkal keverő Devotchka nevű denveri csapatot hallgathatja meg a közönség. Ezen a helyszínen egy francia énekes-gitáros és csellista-basszusgitáros duettje, a Nosfell koncertje zárja az estet.

A Bahia Színpadon fellép mások mellett a romániai zenekar ,a Luna Amara. A Roma sátorban este fél tíztől a Romano Drom ad koncertet Az Open Színpad fellépője hajnali fél háromkor a Sziámi. Ugyanezen a helyszínen az Open Tisztáson, szerda reggel kilencig zenélnek megállás nélkül a fiatal zenekarok. A világ leghosszabb koncertjén várhatóan több mint 130 együttes lép fel a nulladik naptól szerda reggelig, ami azt jelenti, hogy meglesz a zenei Guiness-rekord, mondta el szerkesztőségünknek az Open Tisztás projektvezetője Lehotai Judit.