Amerikai kosarast igazolt az Aluinvent-DVTK

Akt.:
Shatori Walker-Kimbrough
Shatori Walker-Kimbrough - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – Európai tapasztalatokkal is rendelkező bedobót igazolt az Aluinvent-DVTK a világ legjobb bajnokságából, a női NBA-ből. Shatori Walker-Kimbrough a piros-fehér kosárlabda csapat második nyári igazolása.

Shatori Walker-Kimbrough az Amerikai Egyesült Államokban, a neves Maryland egyetemen végzett, 2017-ben a draft 6. helyén választotta ki a Washington Mystics, melynek csapatában jelenleg is játszik a WNBA-ben. Az Egyesült Államok válogatottjában is bemutatkozott.

Első európai szezonjában megfordult Törökországban és a tavalyi szezon végén ezüstérmet szerzett a szlovák bajnokságban a Ružomberok csapatával.

– Shatori igazi problémamegoldó a pályán, félelmetes sebességgel támadja a gyűrűt és bontja a védelmet, ugyanakkor távolról is veszélyes – mondta el Völgyi Péter, az Aluinvent-DVTK sportszakmai igazgatója a klub honlapjának. – További erénye, hogy minden mezőnyposzton bevethető. A védekezésben is határozott, biztos vagyok benne, hogy a csapat meghatározó játékosa lesz. Szükség is lesz rá, mivel a többi csapat erősítéseit látva hihetetlenül színvonalas és kiegyenlített bajnokság elé nézünk.Névjegy

Név: Shatori Walker-Kimbrough
Születési idő: 1995. május 18.
Születési hely: Baltimore, Maryland (Amerikai Egyesült Államok)
Magasság: 180 cm
Poszt: bedobó

Pályafutása

2018/2019 Aluinvent DVTK
2018 Washington Mystics (WNBA)
2017/18 Ormanspor (török 1. osztály) és Ruzomberok (szlovák 1. osztály)
2017 Washington Mystics
2013-17 Maryland University

Forrás: dvtk.eu