Helyi közélet

2014.11.07. 11:01

Interjú: Dj Szecsei

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Dj Szecsei volt, aki már 20 éve pörgeti a lemezeket és aki mesélt többek között a méltán népszerű BaarPult Party-k hangulatáról is a miskolci hallgatóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Dj Szecsei volt, aki már 20 éve pörgeti a lemezeket és aki mesélt többek között a méltán népszerű BaarPult Party-k hangulatáról is a miskolci hallgatóknak.

Szabi: Hogyan és mikor indult a lemezlovas pályafutásod?

Dj Szecsei: A kilencvenes évek elején dőlt el bennem, hogy lemezlovas leszek. A klasszikus eset állt fent nálam is, mint ahogy több kollégámnál is: barátommal vásároltunk néhány hang- és fénytechnikai eszközt, majd kisebb suli-bulikban, barátok szülinapján kezdtem még kazettás magnóról zenéket játszani. Az első változás egy éven belül bekövetkezett, vettünk 2db Monacor dj lemezjátszót, ezzel már-már lehetett ütemre mixelni is. Ekkor 1993-at írtunk. Sok iskolai és szalagavató buli után 1994-ben álltam először valódi diszkó dj pultja mögé. Ekkor vásároltam meg első pár Technics SL1210-es dj lemezjátszóimat, innen már szinte csak vinyl lemezekről játszottam, 1995-től folyamatosan diszkózom. Ennek idén 20 éve(!)

Szabi: 2004 óta vagy a méltán híres (vendéglátós) BaarPult Party-k házigazdája,milyen ezeken a (szakmai) bulikon pörgetni a lemezeket,mitől másabbak ezek az esték?

Dj Szecsei: 2004-ben lettem hivatalosan a BaarPult Party-k rezidense. Ez az első és eredeti vendéglátós buli Magyarországon, Budapesten, amit alapesetben minden hónap utolsó hétfőjén (és kívételes köztes hétfőkön is) rendezünk meg, mindig más helyszínen. Mivel speciális ízlésű a közönségünk, leginkább ismerősök, barátok, ezért ismerem személyesen sokuk kedvenc zenéit. Sok classic-house zenét játszok ezeken az estéken, mivel ezekhez a muzsikákhoz emlékek fűződnek és ez a buli arról szól, hogy akik a munka miatt nem találkoznak egymással, mert akkor dolgoznak, amikor mások szórakoznak, egy laza hétfőn jól kitombolják magukat.:) Ezek a party-k nekem is nagy élmények, kicsit én is elengedem magam ilyenkor.:)

Szabi: Johnes-al közös We Can t Stop c. dalotok sokak kedvence a mai napig. Várható-e friss megjelenés idén,vagy jövőre?

Dj Szecsei: A "We Can t Stop" után nem sokkal megjelent a Bosphorus Underground gondozásában a második közös trekkünk, "Numbers" címmel, ez még nagyobb siker volt. Azóta több remixünk, bootlegünk is fut, a Grindhouse, a Minimal Life, Flo Rida - Right Round-ja és még jó pár. Sajnos jelenleg Johnes hétköznapi munkája és az enyém is kevés időt engedélyez a közös projektekre, de amennyit tudunk, foglalkozunk a zenékkel.

Szabi: Mint rezidens lemezlovas mennyivel játszol más szettet akkor mint amikor csak 2 órát kell zenélned? Melyik áll közelebb hozzád?

Dj Szecsei: Én rezidensként mindig szerettem játszani, szeretek egy szettet a kezdettől indítani, majd az idő, az éjszaka előrehaladtával eljutni mind magasabb hangulati szintre. Természetesen minden fellépés, minden éjszaka más és más hangulatú, ezért van szükség évtizedes, több évtizedes tapasztalatra, hogy mindig az adott helyzetből hozzuk ki a maximumot és a vendégek jól érezzék magukat. A hosszú szetteket szeretem igazán, mert akkor a deep-től az EDM-en át a classic-house-ig sok kedvencet, újdonságot tudok lejátszani. Szeretem változatosan összeállítani az éjszakát, de azt is nagyon élvezem, ha 2 órába kell sűrítenem a műsort. Ilyenkor "gyors" mixeket pattintok, egy kiállás után jön máris a következő zene. Ez nagyon intenzív szett, nem biztos, hogy a közönség mindig tudja követni, néha hamar kifáradnak.:)

Szabi: Egyéb tervek?

Dj Szecsei: A jövőben is dolgozunk együtt Johnes-al, a közös projekteknek szeretnék több időt szentelni. Mivel "civilben" egy rendezvénytechnikai céget vezetek Barátommal, Szerdahelyi Rolanddal, a három projekt: az Event Voice Kft, Dj Szecsei és Johnes-al közös dolgaink teljes embert igényelnek, sok időm nem marad. Házas ember lévén szeretnék még több időt a családommal tölteni, tehát nem egyszerű a rendelkezésre álló idő beosztása. Igyekszem a maximumot nyújtani, frissen tartani a tudásomat, a repertoáromat és minden héten megadni a szórakozni vágyóknak a kikapcsolódáshoz szükséges élményt, energiát.:)

Szabi: Köszönöm Attila,és további sikereket kívánok!

Dj Szecsei: Köszönöm a lehetőséget Szabi,Neked is a legjobbakat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában