Amerikai elnökválasztás – Áder János táviratban gratulált a megválasztott elnöknek

Budapest – Táviratban gratulált az Amerikai Egyesült Államok elnökévé választásához Donald J. Trumpnak Áder János államfő szerdán.

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható üzenetben az áll: a választás végeredménye tükrözi az amerikai emberek változás és megújulás iránti vágyát egy nehéz időszakban, amelyben mindannyiunknak számos kihívással kell szembenéznie hazájában és a nagyvilágban.

Áder János hangot adott Magyarország azon meggyőződésének, hogy az Egyesült Államokkal fennálló, a közös értékeken, a szabadságszereteten és a demokrácia iránti elkötelezettségen alapuló történelmi partnerségünk segíteni fog abban, hogy együtt feleljünk meg ezeknek a kihívásoknak.

Emlékeztetve, hogy a magyarok nemrég ünnepelték a diktatúra és a külföldi elnyomás ellen kirobbant 1956-os forradalom hatvanadik évfordulóját, Áder János arról ír: a magyarok készek folytatni az együttműködést az Egyesült Államokkal az észak-atlanti szövetség keretein belül a béke megőrzése és a nemzetközi biztonság erősítése érdekében.

Az államfő egyben reményét fejezi ki, hogy a két nemzet közötti hagyományos barátság és bizalom ismét megerősödik a következő esztendőkben.

– MTI –