Amerika elhízott – aggódik az egyik elnökjelöltségre pályázó republikánus

A kövérséget és az elhízást nevezte az Egyesült Államok első számú közellenségének az egyik élvonalbeli republikánus politikus. A pártja elnökjelöltségére pályázó, korábbi arkansasi kormányzó, Mike Huckabee szerint a súlyfelesleg miatt szerzett betegségek miatt veszélybe kerülhet az amerikai gazdaság, de a nemzetbiztonság is.

A legfrissebb adatok szerint az aktív kereső amerikaiak 61 százaléka túlsúlyos. Az exkormányzó Huckabee szerint mégsem kap elég hangsúlyt a probléma. Az elmúlt években, hivatali ideje alatt 50 kilót leadó politikus azt mondta, mindenki a terrorizmus elleni harccal van elfoglalva, de ahogy fogalmazott, ki fogja folytatni a küzdelmet, ha a többség olyan beteg lesz az elhízás miatt, hogy még munkába sem tud menni.

A republikánus párt elnökjelölti pozíciójára pályázó Huckabee a Mississippi államban elmondott beszédében azt hangsúlyozta, hogy hamarosan megjelenik az első olyan generáció az Egyesült Államokban, amely rövidebb ideig fog élni, mint szüleik.
A kormányzó tisztségből több mint 10 év után távozó Huckabee nemzeti összefogást sürgetett a kövérség ellen; Arkansas vezetőjeként számos iskolai programot indított el.

Amerika nyolc legkövérebb állama kivétel nélkül az ország déli részén helyezkedik el.