Friss hírek

2009.04.04. 12:30

FORMA-1: Ismét Button indul az élről

<p>Jenson Button, a Brawn-Mercedes brit pilótája indulhat az élről a vasárnapi malajziai nagydíjon, miután szombat délelőtt megnyerte a verseny időmérőjét. Button ezzel a Forma-1-es szezon második nagydíját is az élről kezdheti, múlt héten, Ausztráliában szintén elsőként indult és akkor meg is nyerte a viadalt.</p>

Button mögött a második helyről Jarno Trulli vághat neki a versenynek, míg harmadikként Sebastian Vettel indulhatna, de múlt heti büntetése miatt tíz hellyel hátrébb kezd. Button csapattársa, Rubens Barrichello a negyedik lett, de mivel pénteken megbüntették váltócsere miatt, ezért csak a kilencedik helyről indulhat vasárnap. Az ötödik legjobb idő Timo Glocké, a hatodik pedig Nico Rosberggé. A Ferrarik és a McLarenek továbra sem szerepelnek jól, Kimi Raikkönen a 9., Lewis Hamilton a 13., Heikki Kovalainen a 14., Felipe Massa pedig csak a 16. helyet szerezte meg.

Malajziai nagydíj, az időmérő élmezőnye:
1. Button (brit, Brawn-Mercedes)
2. Trulli (olasz, Toyota)
3. Vettel (német, Red Bull)
4. Barrichello (brazil, Brawn-Mercedes)
5. Glock (német, Toyota)
6. Rosberg (német, Williams)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!