Amatőr írókat, költőket keresnek Bodrogközben

Kovács Gábor költő egy korábbi eredményhirdetésen
Kovács Gábor költő egy korábbi eredményhirdetésen - © Fotó: JV
Cigánd – Egy év szünet után ismét megrendezik a cigándi író-költő pályázatot.

A Cigánd Városi Művelődési Központ immáron ötödik alkalommal hirdeti meg az író-költő pályázatot azon szépirodalmat kedvelő emberek számára, akik rendelkeznek egy kis alkotói vénával, és gondolataikat szívesen megosztják másokkal is akár vers, akár próza formájában.

Két kategória

Ezen a pályázaton bárki részt vehet, aki betöltötte a 18. élet­évet – tudtuk meg Némethy Andrástól, a Cigánd Városi Művelődési Központ vezetőjétől. Idén is két korcsoportban várják az írásokat: 40 év alatti és 40 év feletti szerzőktől. Kategóriánként 3 verssel, 1 elbeszéléssel lehet nevezni témamegkötés nélkül március 15-én pénteken 16 óráig.

Mint megtudtuk, érvényes pályázatnak minősül a kézzel vagy géppel írott pályamunka, amely saját ötlet alapján készül, még nem mutatták be nagy nyilvánosság előtt, valamint a benyújtott pályázaton szerepel a mű címe, illetve a szerző neve és életkora. Az elektronikus úton való leadáskor egy űrlap kitöltése kötelező, amit csatolni kell, ellenkező esetben nem áll módunkban elfogadni a pályázatot. Az űrlap letölthető Cigánd hivatalos weboldaláról és Facebook oldaláról.

Nem minősül érvényes pályázatnak a plágium, illetve az olyan alkotás, amely szerzői jogvédelem alatt áll, és ilyen alkotásból tartalmaz sorokat vagy nagyobb részleteket. A szervezők felhívják a figyelmet arra, a szerzői jogok megsértése büntetőjogi felelősséget vonhat maga után.

ÉM-BG


Pályázat

A pályázók alkotásait személyesen, vagy postai úton a Cigánd Városi Művelődési Központban (3973 Cigánd, Fő u. 38.), illetve elektronikus úton az amator.iro.kolto.cigand@gmail.com e-mail címen adhatják be. Az eredményhirdetést április 5-én, pénteken 10 órakor tartják Cigándon.