Alvó apjára támadt, börtönre ítélték miatta Miskolcon

Nem bírt az erejével... (illusztráció)
Nem bírt az erejével... (illusztráció) - © Fotó: ÉM
Miskolc – Minden ok nélkül rárontott a szomszéd szobában alvó édesapjára.

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, aki ellen édesapja bántalmazása miatt indult büntető eljárás.

Együtt italoztak

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. február 9-én a délutáni órákban gyermekkori barátjával italozott, melyet este is folytattak a vádlott édesapjával közös lakóhelyükön.

Az éjjeli órákban aztán az ittas vádlott minden ok nélkül rárontott a szomszédos szobában alvó édesapjára. Az idős, mozgásszervi betegségekben szenvedő sértett hirtelen felriadt a vádlott kiabálására. A szidalmazások közben a vádlott odalépett fekvő apjához és többször meg is ütötte.

A hangoskodásra átszaladt a vádlott barátja is, aki a vádlott lefogásával védte a sértettet a további ütésektől. Az idős férfi 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett a bántalmazás következtében.

Súlyosbító körülmények

A járásbíróság testi sértés miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat. A szabadságvesztés tartalmának megállapításakor a bíróság súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott közeli hozzátartozóját bántalmazta.

A döntés nem jogerős, az ellen a vádlott fellebbezett, míg az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

ÉM