Alvás közben rágyújtották a házát

Rágyújtották a házát egy férfira Kaposváron péntekre virradó éjszaka. A gyanúsítottat néhány órán belül, még éjszaka elkapták a rendőrök.

A kaposvári Som-hegyen ismerőse hétvégi házában lakott az a férfi, aki éjszaka arra ébredt, hogy ég a tető a feje fölött. Azonnal értesítette a tűzoltókat, akik két órán át küzdöttek a lángokkal. Munkájukat nehezítette, hogy a házhoz egyetlen földúton lehetett feljutni. Így mire odaértek, már az egész épület lángokban állt. A faszerkezetű ház a bútorokkal együtt porig égett. Az anyagi kár több mint 600 ezer forint.

Bíró Gábor a Somogy Megyei Rendőr – főkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek elmondta: a tűzoltók értesítették a rendőröket, mert felmerült a szándékos gyújtogatás lehetősége. A helyszíni nyomok megerősítették a gyanút, a nyomozók pedig néhány órán belül elkapták a gyanúsítottat.
Az elkövető szabadlábon védekezik, ellene szándékos gyújtogatás és rongálás vétsége miatt indítanak eljárást. Azt egyelőre nem tudni, miért gyújtotta fel az épületet.