Aluinvent DVTK vs. PINKK-Pécsi 424 – Diósgyőri zene a gőzös ellen

Akt.:
Nem volt kérdéses a piros-fehérek sikere
Nem volt kérdéses a piros-fehérek sikere - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Megnyerte szombat esti rangadóját az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata.

A diósgyőriek a miskolci városi sportcsarnokban a PINKK Pécsi 424 gárdáját látták vendégül. Csak tízen voltak a hazaiak, míg tizenketten a vendégek, előbbiek a szokott fehérben, utóbbiak meg szürke-fekete „divatmezben”.

dvtk-pinkk-23-aj

Nagy különbség

Az elején volt minden: hárompontos „melléfogás”, kimaradt ziccer, eladott labda, légszerelés. Két triplával a 4. percben 6-2 volt haza, ez tetszett a közönségnek. Emberfogásos védekezés ment, sok mozgással, elszakadási kísérletekkel, kierőszakolt dobóhelyzetekkel. Az Aluinvent ellen először csak a 6. percben ítéltek a bírók személyi hibát, ez pedig „tisztasági” csomagot jelentett. Pár összeszedett lepattanóval és ügyes támadással megtollasodtak Raksányiék (8. perc: 18-11). Bementek a ziccerek és majdnem így járt az első negyed utolsó másodpercében Fontenette majd’ negyven méteres próbálkozása: a labda ide-oda szédelgett, de megszólalt a duda.

A 11. percben Zele vezetgette a labdát, majd mindenkit megkerülve jutott a palánk alá, hogy aztán szépen kivitelezett balkezessel duplázzon. Chesleknek nem mentek a büntetők, pedig sokáig csavargatta a labdát, nem úgy Kiss A., aki a palánk alatt oktatott. A PINKK hármasokkal zárkózott, a DVTK viszont a kettesekkel is szépen haladt. Saját „körtéjét” uralta a miskolci alakulat és besegített Zsilinszky is, mert akkor hagyta el a labdát, amikor senki nem volt körülötte. A pécsi gőzös lassú volt, gyakran kifutott a támadóidőből, a párharcokat nyerő diósgyőriek viszont magabiztosan muzsikáltak a pályán (18. perc: 38-22). Ruják a játék helyett az egyik játékvezetőt nézte ki magának, pórul járt, akárcsak csapata, Fontenette ugyanis 2 plusz 1-es kombinációval 41-22-re írta át a táblát. A vendégek ötlet nélkül távolról tüzeltek és mivel ritkán értek célt, így a nagyszünet nagy különbsége jót ígért a folytatásra.

dvtk-pinkk-18-aj

Énekeltek a nézők

A pihenő után Szabó F. távoli tempója szép kivitelezéséért, Melnika pedig szereléséért kapott tapsot. A 424-es csak a személyiket gyűjtötte, ezzel persze nem ment semmire (24. perc: 45-26). Pecková pontosan célzott, Fontenette remekül forgatott, a csendes vendégmester közben időkéréssel próbált rendet vágni az ólomlábakon mozgó övéi körében. A DVTK megengedhette magának a folyamatos távoli dobálgatást (ezek ebben az időszakban nem sültek), mert ellenfele gyengélkedett. Stefan Svitek csak akkor rendelte magához lányait, amikor a baranyai gárda véletlenül 5-0-s szériát csinált. A beálló Vukov gyorsvonati sebességgel tört a gyűrű alá és értékesítette helyzetét, Zele pedig büntetőkkel 23-as különbségre fordította a negyedik negyedet.

dvtk-pinkk-12-aj

Énekeltek a nézők, ilyenre is ritkán van példa, bizony dalolni lehetett a két csapat közötti szakadékot (60-35). Ekkor levették a lábukat a gázpedálról a diósgyőriek (60-44), mesterük ideges is lett, majd leült, mert látta, hogy baj már nem történhet. A hajrában a megállóból ugyan nem gördült ki az itthoni gyors, de a pécsiek is hiába pakolták a „kazánt”. Háromszor tíz perc kiváló, egyszer tíz lomha játékot hozott, végül félkiütéssel végződött a meccs, amelyért járt az elismerés.

– Kolodzey Tamás –

Jegyzőkönyv

Aluinvent DVTK – PINKK-Pécsi 424 69-51 (20-14, 21-10, 17-11, 11-16)

Miskolc, 875 néző. V.: Farkas G., Balogh Gy., Menyhárt.

Aluinvent DVTK: Fontenette (13/3), Bach (4), Raksányi (6/3), Pecková (8/6), Melnika (9). Csere: Zele (19), Vukov (2), Szabó F. (4), Kiss A. (4). Vezetőedző: Stefan Svitek.

PINKK-Pécsi 424: Ruják (5/3), Cukic (3/3), Benke (8/6), Slaughter (18/3), Cheslek (10). Csere: Sánta (4), Kovalcsik (-), Jakovina (1), Raus (-), Zsilinszky (2). Vezetőedző: Jens Tillman

Stefan Svitek: – A rotációnk jól működött és a védekezésünk is végig megfelelő volt. A negyedik negyedben sok célzásunk nem ment be, ezzel rontottunk is a dobószázalékunkon. A sikernek örülök, és annak is, hogy mindenki hozzátette a magáét a csapat játékához.

Jens Tillman: – Ezen a találkozón egyszerűen nem voltunk jók, kár ezt szépíteni. A hazaiak támadásban sok tiszta helyzetet teremtettek, könnyű pontokhoz jutottak, ráadásul pedig nagyon határozottan védekeztek és a lepattanók többségét is összeszedték. A DVTK győzelméhez nem fért kétség, gratulálok a miskolciaknak.