Aluinvent-DVTK: “Vita” nélkül, simán nyertek

Aluinvent-DVTK: “Vita” nélkül, simán nyertek
Miskolc – Az 5. helyért, a PEAC-Pécs ellen küzdhet a rájátszás utolsó körében az Aluinvent-DVTK együttese.

Mivel az 5-8. helyért harcoló piros-fehérek a hét közben Zalaegerszegen elveszítették a párharc második meccsét, kénytelenek voltak vasárnap este is csatasorba állni a ZTE NKK ellen. A feldobás előtt Szaniszló Sándorra, a miskolci, borsodi, és a magyar kosárlabdaéletet különböző tisztségekben évtizedekig szolgáló egyesületi- és szövetségi vezetőre emlékeztek a jelenlévők.

Lendületesen

Bátor betörésekkel és ziccerek értékesítésével kezdte a meccset a vendégcsapat, de a DVTK is felvette a kesztyűt (5. perc: 12-9). A védőlepattanókat Jovanovic szedte össze, ráadásul a túlsó palánk alatt is eredményesen fejezte be akcióit. A vendégek 16-9-es hazai vezetésnél kértek időt, ellenfelük lendületét viszont nem tudták megtörni. A folytatásban Horváth B. forgatta a diósgyőrieket és jó bejátszásokkal hozta helyzetbe a palánk alá belépő társait. Aztán Czankot is visszaküldte spanyol trénere és ezt remek triplával hálálta meg. A 13. percben Tomlinson a levegőben szerelte a tőle egy fejjel alacsonyabb Nagy D.-t és parádés mozdulatáért dobszólót kapott a nézőktől. A DVTK 9 pontos előnyénél Gáspár Dávid edző megint megszakítást kért, hevesen rajzolgatott lányainak, akik 4 pontot le is faragtak hátrányukból (16. perc: 35-30). Erre a piros-fehérek szakvezetője időkéréssel reagált. Szécsi kétszer is eladta a labdát, Horváth B. azonban triplát termelt. A 19. percben keresztbe fújtak a játékvezetők, majd mindezt egymással megbeszélték és ha nehezen is, de dűlőre jutottak, a szurkolóktól persze szépen kaptak. A nagyszünet előtt 40-39-nél bement két közeli diósgyőri ziccer és ez helyreállította a nyugalmat a hazai kispadon.

Fotók: Kozma István Fotók: Kozma István ©

Maradt mozgásterük

A folytatásban repkedtek a hárompontos kisérletek, ezért emberfogásban szorosabbra zártak a játékosok. Kétszer Tomlinson volt a gyűrű ura, a diósgyőriek ,,megtollasodtak” (49-42), aztán mindig adtak egy kis levegőt ellenfelüknek, a ZTE NKK nem is hagyta magát leírni. A zalaiaknak, mivel futniuk kellett az eredmény után, nem maradt más fegyverük, mint az állandó távoli célzás, amely hol ment, hol nem. Jól jött a miskolci konyhára egy szándékos hiba (29. perc: 60-50), a zárónegyedre ezért maradt mozgásterük Szécsiéknek. Némi kapkodás is felütötte a fejét a pályán, erről árulkodtak az eladott labdák. A három játékvezető ,,háromfelé” ítélkezett, a ,,humorosabb” nézők ezért Kassai Viktor nevét skandálták. Vontatottan teltek a percek, valaki mindig vitatkozott a pályán és a zsűrivel is. Elfáradt a Zalaegerszeg, a DVTK pedig egyszerű taktikával araszolt előre: Tomlinson a palánk alá lépett, kapta a labdát, majd termelte a pontokat. A hajrában, jobb hiján, csak úgy dobáltak a játékosok (közben a mesterek cserélgettek, sőt a cirkuszoló López Alonso kapott egy ,,személyit” is), és ezt a versenyt is a DVTK nyerte, akárcsak a meccset és a párharcot.

– Kolodzey Tamás –


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – Zalaegerszegi TE NKK 82-66 (25-18, 19-21, 18-15, 20-12)
Miskolc, 800 néző. V.: Farkas, Ádám J., Vida.

Aluinvent-DVTK: Czank (13/9), Rasheed (16/6), Jovanovic (13), Szécsi (7/3), Tomlinson (25). Csere: Horváth B. (2), Vörösházi (-), Gorjanácz (6/3), Bach (-). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.
Zalaegerszegi TE NKK: Nagy D. (17/12), Böröndy D. (1), Burkholder (13/6), Horváth Zs. (2), Bays (9). Csere: Orsó (5/3), Szalay (12/3), Őri (7/3). Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Miguel de Jesús López Alonso: – Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez. Mindenki megtett mindent a pályán.
Gáspár Dávid: – Minden elismerésem a DVTK-é, de a lányaimra is büszke vagyok. A hazaiak kerete ugyan megfogyatkozott, de így is nagyon erős csapata van a diósgyőrieknek. Mi megyünk tovább, a célunk a 7. hely megszerzése.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1 az Aluinvent-DVTK javára.