Aluinvent-DVTK: Visszavágni, és az idei elsőért

Akt.:
A 2018/19-es évadban a két csapat első csatáját a Csata (kékben) nyerte
A 2018/19-es évadban a két csapat első csatáját a Csata (kékben) nyerte - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Szombat este a fővárosban játszik bajnoki mérkőzést a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

A női kosárlabda NB I 14. fordulójában szombaton 18.30-tól NKE-Csata – Aluinvent-DVTK mérkőzést rendeznek Budapesten, a Ludovika Arénában, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csarnokában. Cziczás Lászlóval, a diósgyőriek szakvezetőjével, a meccsel kapcsolatos beszélgetésünket azzal kezdtük, hogy a korábbi évekkel ellentétben, ezúttal nem egy könnyed budapesti kirándulás vár a DVTK-ra, ugyanis most nem a mezőny második feléhez tartozó budapesti csapattal találkoznak.

– A helyzet az: vért kell hogy izzadjunk a győzelemért – jelentette ki a vezetőedző. – Ennek megfelelően alakult a heti edzésmunkánk, a közös gyakorlások ennek jegyében teltek, nagyon komoly munkát végeztünk, és a játékosok még házi feladatokat is kaptak, egyénileg is foglalkoztak az ellenféllel. A lelkiismeretünk tiszta, kellőképpen felkészültünk a Csatából. Azért tettük mindezt, mert tisztában vagyunk azzal, hogy ez a Csata, nem az a Csata, amelyiket a bajnokság előtt úgy pozicionáltak, hogy egy szép reményű, saját nevelésű, magyar fiatalokból álló együttes. Vannak ilyen játékosaik, de a két amerikaijuk mellé igazoltak már egy macedón kosa­rast, és a rutinos Nagy-Bujdosó mellé megszerezték a PEAC-tól Barnait, vagyis öt olyan kosarasuk van, akikre nem illik rá az évad előtti jelző. Éppen ezért azt mondom: ha sikerül nyernünk, az nagyon szép lenne, és ezt a nagyon szépet szeretnénk elérni.

A visszavágás vágya

Arra a megjegyzésünkre, hogy az alapszakaszból hátralévő meccsek közül ez az egyik legnehezebb idegenbeli fellépésük, a szekszárdi túra mellett, egyetértően helyeselt a DVTK szakvezetője, arra a felvetésre pedig, hogy az NKE-Csata ellen nem lesznek motiváció híján, mert az idén még nem nyertek meccset, és mert fordított párosításban a fővárosi együttes győzni tudott Miskolcon (67-64-re), így felelt Cziczás László:

– Természetesen fűt minket a visszavágás vágya. Nagyon sűrű a mezőny a listavezető Sopron mögött, és ebben a tülekedésben egy győzelemmel nagyon jó esélyünk lenne arra, hogy az alapszakasz végén a legjobb négy között legyünk. Persze egy vereséggel sem veszítenénk el az ezzel kapcsolatos esélyeinket, de egy sikerrel sokkal jobb helyzetbe kerülnénk. A Csata erős csapat, egy hete Szekszárdon öt ponttal, 79-74-re kaptak ki, egy olyan meccsen, amelyen fej, fej mellett haladtak. Nagyon kellemetlen stílusú együttessel találkozunk, de ismerjük a sebezhető pontjaikat, és azt is, hogy miben erősek.

Mivel?

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mivel kerekedhetnek az ellenfelük fölé.

– A védekezésbe nagyon komoly munkát kell beletennünk, meg kell akadályoznunk a hárompontos dobásaikat, a befutásaikat, valamint a saját játékunkat a lehető legjobban kell előadni – jelentette ki Cziczás László.

BCS


Az EK-meccsek időpontjai

Az Aluinvent-DVTK csapata az NKE-Csata utáni újabb mérkőzését a jövő héten az Európa Kupában játssza. A nemzetközi sorozatban, az egyenes kieséses szakasz 2. fordulójában, – amelynek során a tét a mezőny legjobb nyolc együttese közé kerülés – a török Galatasaray lesz a piros-fehérek ellenfele. A kuparendszerű párharc első mérkőzését a jövő héten csütörtökön 17.30-tól Isztambulban játsszák a csapatok, a visszavágóra pedig egy héttel később, január 31-én 18.30-tól kerül sor a miskolci városi sportcsarnokban.