Aluinvent-DVTK: Versenyben maradnának

Akt.:
Vajon mi lesz a szakvezető sorsa? Ő is búcsúzik a csata után?
Vajon mi lesz a szakvezető sorsa? Ő is búcsúzik a csata után? - © Fotó: Magánarchívum
Miskolc – Az egyenlítésért harcolnak vasárnap a diósgyőriek élvonalbeli női kosárlabdázói.

Az NB I-es bajnokság rájátszásában az ötödik helyért harcol az Aluinvent-DVTK együttese. A piros-fehérek az egyik fél két győzelméig tartó párharcának keretében a hét közben elveszítették az első felvonást a PEAC-Pécs vendégeként, így a miskolci városi sport­csarnokban vasárnap 17 óra 30 perckor kezdődő „visszavágót” meg kell nyerniük ahhoz, hogy kivívják a mindent eldöntő harmadik meccset. Amennyiben vasárnap is a baranyai alakulat győz, akkor viszont vége a dalnak, a Pécs lesz az ötödik, a Diósgyőr pedig a hatodik.

Becsülettel fogunk küzdeni a vasárnapi mérkőzésen is.” Miguel de Jesús López Alonso

Idén utoljára

– Ebben a bajnokságban most játszunk utoljára hazai környezetben – mondta Miguel de Jesús López Alonso, a piros-fehérek spanyol nemzetiségű vezetőedzője. – Természetesen most sem lesz más célunk, mint az elmúlt három és fél évben volt: győzelemmel szeretnénk megörvendeztetni azokat, akiknek fontos a diósgyőri női kosárlabdázás. Továbbá azokat is, akik kitartottak mellettünk akkor is, amikor nem úgy alakultak az eredményeink, mint ahogyan azt szerettük volna.

A tréner ezután arról beszélt, hogy a szerdai első mérkőzés első félidejében kézben tartották az irányítást, 51 pontot dobtak, és csak Kuster klasszis játéka miatt nem alakult ki nagyobb különbség a felek között.

vajon-mi-lesz-a-szakvezeto-sorsa-o-is-bu

– A kollégám a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a nagyszünet után keményítettek védekezésükön – folytatta a szakvezető. – Ennek dacára ellenünk kilenc személyi hibát ítéltek meg, míg a hazaiakkal szemben csak egyet az ominózus harmadik negyedben. Két játékosunkat, Szécsit és Jovanovicot vérző sérülésük miatt kényszerültünk lecserélni, továbbá megemlítem, hogy játékosaink faultproblémákkal küzdöttek. Ennek következtében játékunkból elveszett a ritmus, több dobásunk a gyűrűből perdült ki, de végig becsülettel küzdöttünk és ezt fogjuk tenni vasárnap este is.

A csapat és a nézők

Czank Tímea, az Aluinvent-DVTK irányító-bedobója így vélekedett a vasárnapi csatáról:

– A csapatból sokunknak ez lehet az utolsó meccse Miskolcon, piros-fehér játékosként. Már csak emiatt is szeretnénk győzelemmel búcsúzni kedves szurkolóinktól. Sok problémánk volt a szezon alatt és ez mentálisan felőrölt bennünket, de még két találkozót tervezünk megvívni, ezért mozgósítjuk az utolsó erőtartalékainkat. Akik több évet játszottunk Miskolcon, nem véletlenül maradtunk itt, annak ellenére is, hogy lehetőségük volt, és van máshol, akár itthon, akár külföldön játszani. Az egyik ok a DVTK-szurkolók többségéből felénk áradó szeretet, amelyet vereségünk idején is tapasztaltunk, a másik pedig mesterünk, Miguel de Jesús López Alonso hozzáértése és emberi tulajdonsága volt. Arra kérem szurkolóinkat, hogy vasárnap minél többen jöjjenek ki a sportcsarnokba, hogy méltóképpen búcsúzzon egymástól a csapat és a tábora.

Az Aluinvent-DVTK kerettagjai közül egyedül Sikorának vannak bokaproblémái, a többiek a vezetőedző rendelkezésére állnak.

– Kolodzey Tamás –